Sajttal-sonkával töltött csirkegolyók ropogós bundában - Frissen még folyós középen a sajt
Készítsd el a cordon bleu-t egy kicsit másként, mint szoktad.
A népszerű étel új változata ellen senki sem fog tiltakozni. A sonkával, sajttal töltött csirkegolyó amilyen könnyen összedobható, olyan finom. Az apró falatkákat olajban vagy tepsiben is megsütheted. Még könnyebb dolgod lesz, ha a húst megdaráltatod a hentessel.
Sajttal-sonkával töltött csirkegolyók
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg filézett csirkemell
- 15 dkg sajt
- 2 nagy szelet főtt sonka
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 6 dkg búza finomliszt
- 1 tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A darált csirkemellet ízesítsd sóval, borssal. A sajtot és a sonkát vágd kisebb darabokra. Nedves kézzel vegyél el a csirkés masszából egy adagot, lapítsd el, rakd bele a sajtot és a sonkát. Formázd gombóccá úgy, hogy a hús mindenhol befedje a tölteléket. Panírozd be a golyókat a jól megszokott módon. Tehát először forgasd a lisztbe, utána rakd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
Forrósíts olajat, majd tedd bele a húsokat. A közepesnél valamivel kisebb lángon süsd meg hét-nyolc perc alatt. Közben forgasd meg a gombócokat, hogy egyformán süljenek. Szedd ki őket egy papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le róluk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept