Sajtos, vajas galuska - Főfogásnak is elkészítheted

Húsok mellé kiváló köret, de kis módosítással egy kiadós vacsorát is készíthetsz belőle.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a sajtos galuska az osztrákok egyik nagy kedvence. Ha önmagában fogyasztod, még tovább fokozhatod az élvezetet tejföllel és szalonnával.

Sajtos, vajas galuska

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg búzaliszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy lábasban vizet forrni. A lisztet gyúrd össze a tojásokkal, a sóval és a vízzel. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal keverd csomómentesre a tésztát. Majd szaggasd nagylyukú reszelőn a lobogó vízbe. Túl sok galuskát ne főzz egyszerre, mert összeragadhatnak. Akkor lesz jó, ha a tészta feljön a víz tetejére. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. Szedd ki, öblítsd le hideg vízzel, csepegtesd le.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát. Majd tedd bele az előre lereszelt sajtokat, és keverd hozzá a galuskát. Sózd, borsod ízlés szerint. Hagyd, amíg a sajt teljesen ráolvad a tésztára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük