Igazi sajtos tallér - Ropogósabb, mint a bolti
Ha unod már a sok sütit és édességet, vesd be a sajtos tallért. Akár gofrisütőben is elkészítheted.
Ha nem csak édesszájú vendégekre számítasz, vagy azt akarod, hogy az alkohol is jobban csússzon, süss ropogós sajtos tallérokat. Ez a nasi melegen és hidegen egyformán finom, és nagyon kiadós. Ha kipróbálod, Dankó Erika receptjét gondosan el fogod majd tenni.
Sajtos tallér
Hozzávalók 58 darabhoz
- 75 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- 4,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 csapott evőkanál só
- csipet sütőpor
Elkészítés:
Öntsd a lisztet egy tálba. Add hozzá a sütőport, a vajat, a sajtot, a tejfölt, a tojást és a sót. Az egészet jól gyúrd össze. Ha a massza összeáll, szép fényes, és a kezedről is lejön, formázz belőle egy cipót. Abból készíts körülbelül 2 centi átmérőjű golyókat. Több tálba oszd szét, és tedd hidegre. Pihentesd legalább egy órát.
Sütés előtt vedd ki a tésztát a hűtőből, a tallérsütőt pedig melegítsd fel, kend ki kevés zsiradékkal. Tégy bele két-három gombócot, a sütő tetejét nyomd rá, várj öt másodpercig, majd fordítsd meg. Pirulásig süsd a tallérokat. Minél sötétebbek, annál ropogósabbak lesznek. Ha a kész tészta nem esik ki magától, egy lapáttal segítsd ki a sütőből.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept