kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Sajtos tészta tepsiben

Duplasajtos tészta tepsiben összesütve
Krémes és isteni

A sajtos tészta tepsiben sütve szaftos, ropogós és pikáns. Az ínyencek ízlését is kielégíti.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Kiadós, macera nélküli ebédre vagy vacsorára vágysz? Szereted a tésztát, és szívesen kísérletezel? Akkor a sajtos tészta tepsiben sütve kihagyhatatlan számodra. Használhatsz a makaróni helyett fusillit vagy pennét, a mascarpone helyett pedig bármilyen krémsajtot.

Sajtos tészta tepsiben

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg makaróni
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 dl tejszín
  • 1 doboz mascarpone
  • 1 evőkanál parmezán
  • 1 evőkanál olaj
  • fél póréhagyma
  • bors
  • vaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 30 perc

Elkészítés:

Tégy fel vizet forrni egy nagy fazékban. Ha lobog, dobd bele a tésztát, adj hozzá egy teáskanál sót, és főzd fogkemény állagúra körülbelül nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le.

A szószhoz egy serpenyőben hevíts olajat, tedd hozzá a bacont, a sót, az apróra vágott póréhagymát, és dinszteld meg. A tészta főzőlevéből is meríts hozzá egy kanálnyit, majd ízesítsd sóval, borssal.

Vajazz ki egy tepsit, rakd rá a makaróni felét, erre borítsd a baconos keveréket, szórd meg a reszelt mozzarella és parmezán felével, majd mehet rá a tészta másik fele. Mascarponével kend meg a tetejét, végül oszd el rajta a megmaradt reszelt mozzarellát és parmezánt. Öntsd a tésztára a tejszínt, és helyezd 160 fokos sütőbe, majd körülbelül 30 perc alatt süsd szép pirosra.

Ínycsiklandó sajtos rakott tészták

Még az egyszerű sajtos tésztát is rengeteg módon elkészítheted. A legütősebb recepteket itt találod.

Még nincs hozzászólás

Sajtos-csirkés tészta

A sajtos-csirkés tésztához maradék húst vagy sajtot is nyugodtan felhasználhatsz.
Recept

Sonkás-sajtos tészta

A sütőben sült pikáns sonkás-sajtos tészta bármikor bevethető, és sok munka sincs vele.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.