Pofonegyszerű sajtos-tejfölös tarja
Húsimádó vagy? Akkor a kiadós sajtos-tejfölös tarja kipróbálásához rögtön kedvet kapsz.
Ki akarsz tenni magadért, de nincs ötleted hétvégére? Ezt a receptet feltétlenül nézd meg! A sajtos-tejfölös tarja alá krumplit is pakolhatsz, így nem kell külön köretet sem készíteni. A hús finom omlós, fűszeres és szaftos lesz.
Sajtos-tejfölös tarja
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csont nélküli tarja
- 30 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A tarját mosd meg, szeleteld fel, majd klopfold vékonyra. A vöröshagymát vágd karikákra. Ízesítsd a húst sóval, borssal, majoránnával, tedd rá a vöröshagymát. Legalább fél órát hagyd állni, hogy a fűszerek jól átjárják a tarját. Még jobb, ha hosszabb ideig pácolódhat a hús
A pihentetést követően egy tepsit kenj zsírral, rendezd el benne a szeleteket, majd önts alá egy deci vizet. Kend meg tejföllel, és fedd le fóliával. Rakd a sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül másfél óráig. Ezután vedd le róla a fóliát, majd szórd meg reszelt sajttal, és pirítsd rá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept