Sajtos-tejfölös tepsis fasírt - Olajszag nélkül, kevés munkával

A magyar konyha nagy kedvence teljesen megújult. A sajtos-tejfölös változat minden eddigit lepipál.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Teljesen új élményben lesz részed, ha megkóstolod az igazán házias sajtos-tejfölös fasírtot. Néhány egyszerű változatással különlegessé teheted az egyszerű ételt. Hidegen és melegen is kitűnő, ráadásul nem tocsog az olajban.

Sajtos-tejfölös fasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg tömlős krémsajt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 zsemle
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 csapott evőkanál finomliszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlét áztasd kevés vízbe, majd jól nyomkodd ki. Add a darált húshoz, rakd hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Dolgozd össze, hogy közepesen kemény masszát kapj.

Egy tepsit kenj ki olajjal, simítsd bele a fasírtot. Keverd össze a tejfölt, a krémsajtot és a lisztet. Adj hozzá tíz deka reszelt sajtot, és kend a hús tetejére. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor már majdnem teljesen kész, szórd meg a maradék reszelt sajttal, és süsd még tíz percig.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük