Kelesztésmentes sajtos, szezámmagos pogácsa
A puha sajtos, szezámmagos pogácsát még hajtogatni sem kell.
Bár a sajtos, szezámmagos pogácsa napokig friss marad, semmiképpen nem lesz ideje kiszáradni. Viszonylag gyorsan elkészül, és nincs vele macera, még keleszteni sem kell. Ha unod a szokásos formát, kockákra, rudakra is vághatod.
Sajtos, szezámmagos pogácsa
Hozzávalók 30 darabhoz
Tészta
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 2 teáskanál só
- 1 dl tej
- 1 teáskanál őrölt bors
- fél csomag sütőpor
Tetejére
- 1 tojás
- szezámmag
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot. A tojásokat verd fel a tejjel, és öntsd a liszthez. Alaposan dolgozd bele a puha vajat, majd a reszelt sajtot. Addig gyúrd, amíg a tészta összeáll. Akkor jó, ha könnyen formázható. Takard le, és tedd fél órára a hűtőbe.
Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd egy-másfél ujjnyi vastagra, és szaggasd ki. A tetejét kend meg egy villával felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept