kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Sajtos-sós keksz

Ropogós sajtos-sós keksz
Nem tudsz eleget sütni majd

Ilyen finom sajtos-sós kekszet nem kapsz a boltban. Partik, ünnepek, gyerekzsúrok sztárja lehet.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A finom sajtos-sós kekszet előre is megsütheted, mert száraz, hűvös helyen sokáig friss marad. A jó vékonyra nyújtott, ropogós keksz csak úgy eteti magát. Kard Éva receptjét feltétlenül őrizd meg!

Sajtos-sós keksz

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 20 dkg zsíros, kemény sajt
  • 15 dkg búzaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • 2 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • csipet pirospaprika
  • 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 35 perc, pihentetés: 30 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

Reszeld le a sajtot egy kisebb lyukú reszelőn. Vegyítsd a kétféle lisztet, a sót és a sütőport, majd add hozzá a felkockázott, hideg vajat. Morzsold össze, keverd hozzá a reszelt sajtot, a köménymagot, kanalanként a vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Fontos, hogy a vizet fokozatosan adagold a masszához, nem szabad, hogy az ragacsos legyen. Formázz belőle gombócot, csomagold fóliába, majd rakd fél órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd 2-3 milliméter vastagra, kend meg a felvert tojással, és derelyevágóval vágd körülbelül 4x4 centis kockákra. Helyezd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe. Villával szurkáld meg mindegyik tetejét, hogy sütés közben ne púposodjanak fel. Rakd a tésztát előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve tedd a tepsit rácsra, és hűtsd ki a kekszet egészen.

A legjobb sajtos ropogtatnivalók

Ha vendégeket vársz, vagy csak ropogtatnál valami finomat az esti filmnézés közben, ezekkel a falatokkal biztosra mehetsz.

A legfinomabb házi húsleves elkészítése

A húsleves nem gyorsan elkészíthető étel, de igazi szakácsnak mondhatja magát, aki elkészíti az aranyló levest. Kiss Sándor chef elárulja, hogyan lesz tökéletes.

Még nincs hozzászólás

Virslis falatkák

A sós ropogtatnivalók mindig jól jönnek. Ezeket a virslis falatkákat sokszor követelik majd tőled.
Recept

Juhtúrós-sajtos pogácsa

Ezzel a juhtúrós pogácsával nagyon egyszerű dolgod lesz. Nagyon puha, karakteres és letehetetlen.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.