Ropogós sajtos rúd köménymaggal megszórva
Ez a sajtos rúd annyira eteti magát, hogy süss rögtön dupla adagot!
Ha vendégeket vársz, vagy a családnak szeretnél kedveskedni, akkor gondolj a sajtos rúdra. Egyszerűen elkészíthető, a rudak vastagsága és nagysága tetszés szerint variálható. A kívül ropogós, belül puha tésztát a sajt és a köménymag még ízletesebbé teszi. Ez az adag négy-öt tepsire elég.
Sajtos rúd
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg liszt
- 40 dkg vaj
- 40 dkg sajt
- 5 dkg élesztő
- 5 kávéskanál só
- 4 tojás
- fél dl tej
- 1 mokkáskanál cukor
Elkészítés:
Langyos tejben keverj el egy mokkáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várj addig, amíg a térfogata jócskán megnő, és kicsit habos lesz. A vajat a liszttel és a sóval morzsold el. Add hozzá a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, a reszelt sajt felét, és alaposan gyúrd össze. Ha jól összeáll, oszd két gombócra, majd letakarva bő fél óráig pihentesd.
Amikor a tészta a duplájára nő, tedd a gombócokat lisztezett felületre. Nyújtsd körülbelül fél centi vastagra, kend meg a tojásfehérjével. Szórd rá a reszelt sajtot, és lisztezett nyújtófával kicsit nyomkodd a tésztába. Vágd megfelelő hosszúságú rudakra, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és hintsd meg a köménnyel. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15 perc alatt süsd pirosra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept