Különleges sajtos rakott palacsinta

Vigyázz, mert nagyon eteti magát

Készíts mennyei sajtos rakott palacsintát sajtos-tejfölös töltelékkel. Pillanatok alatt kiürül a jénai.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtos rakott palacsintát készítsd sajtos-tejfölös és tejfölös-sonkás töltelékkel rétegezve, így lesz pikk-pakk a család kedvenc vacsorája. A tésztába kevert krumplitól állaga szilárdabbá válik, és könnyebben szeled fel a végén.

Sajtos rakott palacsinta

Hozzávalók 10 személyre

A tésztához

  • 60 dkg krumpli
  • 40 dkg liszt
  • 0,5 l tej
  • 1 tojás
  • 1 dl napraforgóolaj
  • egy csipet só

A sajtos-tejfölös töltelékhez:

  • 20 dkg sajt
  • 5 dl tejföl
  • 1 csipet só

A sajtos-sonkás töltelékhez:

  • 20 dkg sajt
  • 30 dkg sonka
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet só

A tetejére:

  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd meg. Ha kész, szűrd le róla a vizet, és krumplinyomóval törd át. Sózd meg, majd add hozzá a lisztet, a tojást és a tejet, és jól dolgozd össze. Az állagának hasonlónak kell lennie a sima palacsintatésztához. Ha ennél sűrűbb, óvatosan csorgass hozzá néhány evőkanál vizet. Végül add hozzá az olaj felét, és serpenyőben kevés olajon süsd ki. Minden második palacsintánál adj hozzá friss olajat, hogy a tészta ne égjen oda. Készítsd el az összes palacsintát, majd tedd őket félre.

A sajtos-tejfölös töltelékhez reszeld le a sajtot, majd add hozzá a tejfölt, a sót, és külön tálban jól keverd össze. A sajtos-sonkás töltelékhez csíkozd fel a sonkát, majd reszeld rá a sajtot, és keverd össze a tejföllel, végül sózd meg. Sonka helyett használhatsz párizsit is, ha azt jobban szereted.

Vajazd ki a jénai tálat, és helyezd el benne az első palacsintát. Simíts rá két evőkanál sajtos-sonkás tölteléket, majd fedd le a következő palacsintával. Kend rá a sajtos-tejfölös réteget, majd ismét tegyél rá egy palacsintát, amire egy sajtos-sonkás réteg kerül. Folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső rétegezésnél használj sajtos-sonkás tölteléket , aztán borítsd rá az utolsó palacsintát. A tetejét kend meg tejföllel, és reszeld rá a sajtot. Told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig 180 fokon, míg a teteje aranybarnára nem pirul.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük