30 perces sajtos-paradicsomos padlizsán

Finom fogás 300 kalóriába sűrítve

A sajtos-paradicsomos padlizsán gyors, egészséges és ízletes.

30 perces sajtos-paradicsomos padlizsán
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már nem tudod, mit kezdj a padlizsánnal, vagy szívesen kipróbálnál új, diétás fogásokat, akkor ezt kóstold meg! A sajtos-paradicsomos padlizsán lehet előétel, köret, de önmagában is nagyon ízletes. Biró Sára saját ötlet alapján készítette.

Sajtos-paradicsomos padlizsán

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy padlizsán
  • 3 paradicsom
  • 2 evőkanál száraz tehénsajt
  • 1 tasak mini mozzarella
  • néhány csepp citromlé
  • bazsalikomlevél
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt mosd meg, és vágd vastagabb, körülbelül egycentis szeletekre. Tedd egy tálba, sózd meg, facsard rá a citromlevet, így nem barnul meg. Hagyd állni negyed órát. A paradicsomokat is mosd meg, majd szeld karikákra. A parmezán jellegű sajtot reszeld le.

Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, fektesd rá a padlizsánkarikákat, majd a paradicsomszeleteket. Mindegyik tetejére rakj a mozzarellagolyóból, a nagyobbakra kettő is mehet, és tégy rá még egy-egy megmosott bazsalikomlevelet. Spricceld meg olívaolajjal, majd szórd rá a reszelt sajtot. Mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon addig süsd, amíg a padlizsán megpuhul, és a sajt szép barnás színt kap.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük