Sajtos-krumplis lepény hagyományos recept szerint
A sajtos-krumplis lepény különleges köret és önálló fogás is lehet.
Krumplis lepény, beré, tócsni, lapcsánka, cicege, szinte mindenhol más elnevezése van ennek az ízletes, egyszerű és olcsó ételnek. Sőt, ahány ház, annyiféleképpen készítik. Ha ezt a változatot még nem próbáltad, itt az ideje, a sajtos-krumplis lepényért mindenki odalesz.
Ha pedig neked is van egy jó recepted, felétek hogyan készítik a krumplis lepényt, oszd meg velünk a cikk alatti hozzászólásnál!
Sajtos-krumplis lepény
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg sajt
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Tetejére
- 1 kis doboz tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- fehérbors
Elkészítés:
A nyers krumplit pucold meg, mosd meg alaposan, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Hagyd egy kicsit állni, majd nyomkodd ki a levét. Add hozzá a tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, keverd el a liszttel és a reszelt sajttal. Ha sűríteni kell, tégy még hozzá lisztet. Lazítani pedig tejföllel tudod.
Serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele egy-két evőkanálnyi masszát, majd a kis kupacokat lapogasd el. A lepény mindkét oldalát süsd aranybarnára közepes hőmérsékleten, körülbelül három-három perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Tálalásig tartsd melegen, majd kínáld hozzá a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept