Töltött sajtos-kolbászos csirkemell

Szaftos és nagyon finom

A sajtos-kolbászos csirkemell bő egy órán belül az asztalra kerülhet, mindenkinek ízleni fog.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült, töltött húsok tárháza kimeríthetetlen, a sajtos-kolbászos zsebes csirke igazi sztárfogás. Rakhatsz a hús mellé krumplit is a tepsibe, így a köretkészítést megspórolhatod. Ez a hús hidegen, kenyérrel is kitűnő.

Sajtos-kolbászos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg filézett csirkemell
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 1 szál kolbász
  • 1 lilahagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A kolbászt karikázd fel, a sajtot pedig darabold kisebb kockákra. A csirkemellet mosd meg, majd vágj bele kisebb mélyedéseket hosszú pengéjű, éles késsel. Óvatosan tágítsd ki a zsebeket, majd töltsd meg karikára vágott hagymával, kolbászkarikákkal és sajtdarabkákkal. Szórd meg a húst sóval, borssal, kakukkfűvel, és tekerd körbe szeletelt baconnel.

Egy tepsibe önts olívaolajat, rakd bele a csirkét, majd fóliázd le. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig. Ha a csirke puha, tehát könnyen áthatol rajta egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát. Pirítsd még körülbelül 15 percig. Várd meg, amíg hűl egy kicsit, utána szeleteld csak fel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük