Egyszerű sajtos-csirkés tészta

30 perc alatt elkészül, és nagyon finom

A sajtos-csirkés tésztához maradék húst vagy sajtot is nyugodtan felhasználhatsz.

Egyszerű sajtos-csirkés tészta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtos-csirkés tészta belül szaftos, kívül jó ropogós. Ha nincs maradék sült húsod, kicsivel tovább tart elkészíteni. Akkor kevés zsiradékon piríts csirkemellet, és azt keverd a tésztához. Az alap lehet masnitészta, penne vagy makaróni, a tetejére pedig többféle sajtot is szórhatsz.

Sajtos-csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg tészta
  • 25 dkg sült csirkehús
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy lábosban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és sózd meg. Főzd körülbelül tíz perc alatt roppanósra. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. A húst vágd kisebb darabokra. A tejszínt keverd össze ízlés szerint szerecsendióval, sóval, borssal. A sajtot reszeld le.

Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal. Rendezd el benne a tésztát, szórd rá a csirkét, borítsd le tejszínnel, és forgasd össze. Legyen jó szaftos. Ha szükséges, még a tészta főzőlevéből is tehetsz hozzá. Rakd előmelegített sütőbe, és 200 fokon pirítsd rá a sajtot 15 perc alatt. Tovább ne süsd, mert akkor nem lesz finom szaftos.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük