Egyszerű sajtos-csirkés tészta
A sajtos-csirkés tésztához maradék húst vagy sajtot is nyugodtan felhasználhatsz.
A sajtos-csirkés tészta belül szaftos, kívül jó ropogós. Ha nincs maradék sült húsod, kicsivel tovább tart elkészíteni. Akkor kevés zsiradékon piríts csirkemellet, és azt keverd a tésztához. Az alap lehet masnitészta, penne vagy makaróni, a tetejére pedig többféle sajtot is szórhatsz.
Sajtos-csirkés tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg tészta
- 25 dkg sült csirkehús
- 20 dkg sajt
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Tégy fel egy lábosban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és sózd meg. Főzd körülbelül tíz perc alatt roppanósra. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. A húst vágd kisebb darabokra. A tejszínt keverd össze ízlés szerint szerecsendióval, sóval, borssal. A sajtot reszeld le.
Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal. Rendezd el benne a tésztát, szórd rá a csirkét, borítsd le tejszínnel, és forgasd össze. Legyen jó szaftos. Ha szükséges, még a tészta főzőlevéből is tehetsz hozzá. Rakd előmelegített sütőbe, és 200 fokon pirítsd rá a sajtot 15 perc alatt. Tovább ne süsd, mert akkor nem lesz finom szaftos.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept