Ropogós sajtos-baconös tekercs leveles tésztából

Ezzel kezdők is büszkélkedhetnek

Az ízletes sajtos-baconös tekerccsel nem lesz sok munka.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bolti leveles tésztának köszönhetően nagyon egyszerűen és gyorsan az asztalra varázsolhatod a sajtos-baconös tekercset. A süti nagy előnye még, hogy előre összeállíthatod. Lehetőleg közvetlenül tálalás előtt süsd meg, mert langyosan, ropogósan a legfinomabb. Kard Éva falatkái kihagyhatatlanok.

Sajtos-baconös tekercs

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 tubusos natúr sajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A tubusos sajtot keverd simára a tejföllel, add hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. Sózd, borsozd ízlés szerint, és alaposan dolgozd össze. Az előnyújtott leveles tésztát tekerd ki a papírból, kend rá a sajtos masszát. Szórd rá egyenletesen az apró kockákra vágott bacont, majd reszeld rá a füstölt sajtot. Végül sütőpapírral óvatosan tekerd fel a tésztát úgy, mint ahogy a bejglit szoktad. Éles késsel tetszés szerint darabold fel.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rendezd el benne a tekercseket egymástól öt-hat centi távolságra. Kend le őket a felvert tojással, de figyelj, hogy az a tészta oldalán ne folyjon le, mert akkor nem lesz szép leveles. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve hagyd pár percig hűlni, utána kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük