Kényeztető forró sajtkrémleves

Cipóban az igazi

Kínáld úgy a sajtkrémlevest, ahogy a vendéglőkben szokták, cipóban. Még finomabb és laktatóbb lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha éppen fogyózol, a trappista helyett készítheted sovány sajtból is. A húsleves helyett pedig a leveskocka is megteszi. A gőzölgő sajtkrémleves cipóban tálalva még gusztusosabb. Díszítheted petrezselyemmel, brokkolival, kenyérkockával vagy pirított baconnel. Gyáfrás Zsuzsi receptje jól jön hideg őszi-téli napokon.

Sajtrémleves cipóban

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • 4 cipó
  • 1,5 l húsleves
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cipók tetejét vágd le, a belsejüket óvatosan szedd ki. Ne kapard ki teljesen, különben átázik a speciális tányér. A hagymákat pucold meg, vágd apró kockákra. A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a fokhagymát is. Húzd félre a tűzről, és mehet hozzá a pirospaprika, valamint a kenyér bele. Keverd össze, és tedd vissza a tűzre, majd egy kicsit pirítsd meg a kenyeret is. Öntsd fel 1/2 liter levessel, és főzd 15-20 percig. Közben kevergesd meg, mert könnyen leég.

Ezt követően botmixerrel pürésítsd szép simára. Öntsd hozzá a maradék húslevest, tedd bele a sajtot, majd kevergetve várd meg, amíg elolvad. Utána mehet a levesbe a főzőtejszín, jól keverd el, fűszerezd ízlés szerint, és főzd még tíz percig, hogy az ízek összeérjenek. Ha kész, várj egy kicsit, hogy hűljön a leves, majd szedd cipóba. Díszítve tálald.

Ezt is szeretjük