Sajtkrémes-sonkás tésztatekercs

Így süsd a sós tésztát

A puha sajtkrémes-sonkás tekercs remekül illik az ünnepi asztalra a főtt tojás és a húsok mellé.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtkrémes-sonkás piskótatekercs hidegtálra is kiváló. Laktató, ám olyan ízletes, hogy egy szelet után semmiképpen sem tudod abbahagyni a lakmározást. Tálalás előtt egy nappal érdemes elkészíteni Kard Éva különleges húsvéti fogását.

Sajtkrémes-sonkás piskótatekercs

Hozzávalók 12 szelethez

Piskótatekercs

  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors

Töltelék

  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál vöröshagyma
  • őrölt bors

Bevonó

  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját pár perc alatt keverd habosra a sóval, az őrölt borssal és a tejjel. Szitáld hozzá a lisztet, dolgozd simára a masszát, majd óvatosan, fakanállal forgasd hozzá a habot. Egy körülbelül 37x30 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és egyenletesen simítsd el. Előmelegített sütőben, 170 fokon 10-15 perc alatt süsd meg. A piskótát borítsd nedves konyharuhára, majd szorosan tekerd fel. Hűtsd ki teljesen, közben többször csavard ki, majd tekerd fel. Így nem reped meg a tészta, és a formája is megmarad.

A töltelékhez a vajat dolgozd össze a tejföllel, add hozzá a kétféle reszelt sajtot, a nagyon apróra vágott vöröshagymát, a felkockázott sonkát, a sót és az őrölt borsot. A teljesen kihűlt piskótát töltsd meg a krémmel, és óvatosan tekerd fel.
A bevonóhoz keverd jó habosra a mascarponét, a krémsajtot és a sót. Helyezd egy tálcára a megtöltött piskótatekercset, majd kívülről egyenletesen kend be a mascarponés krémmel. Néhány órára tedd a tésztát a hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól összeérjenek, és a tészta könnyen szeletelhető legyen. Tálalás előtt ízlés szerint díszítsd, hogy minél mutatósabb legyen, majd szeleteld fel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük