Pompás békebeli Sacher-torta

Olyan, mintha a cukrászdából hoztad volna

Süsd meg te is a világ leghíresebb csokis sütijét, a Sacher-tortát!

Pompás békebeli Sacher-torta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Sacher-torta 1832 óta hódít, akkor készítette el a mindössze 16 éves Franz Sacher cukrásztanuló. A bécsi édesség ünnepi csemegének ugyanolyan tökéletes, mint hétvégi desszertnek a családi ebéd után. Nem sokkal bonyolultabb összeállítani, mint egy piskótát.

Sacher-torta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki
  • 16 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg baracklekvár

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a kristálycukrot dolgozd habosra, majd fokozatosan rakd hozzá a vaníliás cukorral kikevert tojássárgáját. Öntsd hozzá a langyos, olvasztott étcsokit és a sütőporral összeszitált lisztet. Legutoljára a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérje kerüljön a tésztába.

Egy kerek sütőformát jól vajazz ki, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a masszát. A sütőt melegítsd elő, és a tortaalapot 170 fokon körülbelül 40 perc alatt süsd meg. Ha kész, hagyd kihűlni, majd vágd ketté, és kend meg mindkét felét baracklekvárral. Ha a lekvár túl szilárd lenne, melegítsd meg kis lángon, és keverd simára.

A csokit vízgőz felett olvaszd meg, és csorgasd hozzá az olajat. Egy nagyon kevés vizet is tehetsz hozzá, hogy lágy maradjon a máz. Öntsd a tésztára, és széles kés vagy spatula segítségével, gyors mozdulatokkal kend el. Fontos, hogy a torta oldalára is kerüljön csoki. Tejszínhabbal díszítve tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük