Fahéjas-rumos-szilvás süti
A rumos-szilvás süti puha tésztája átmenet a potyogtatós piskóta és a klasszikus pite között.
Amíg teheted, készíts minél több szilvás ételt, hiszen ez a gyümölcs finom, olcsó, és rengeteg vitamint tartalmaz. Ez a rumos-szilvás süti is biztos, hogy a kedvencek közé kerül. Ha ízlik a tésztája, később próbáld ki más gyümölcsökkel is Szabó Veronika receptjét.
Rumos-szilvás süti
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg szilva
- 16 dkg barna nádcukor
- 15 dkg tönkölyliszt
- 12 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál szeletelt mandula
- 1 kiskanál fahéj
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- 0,5 kezeletlen citrom
- 0,5 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Keverd habosra a vajat a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal, majd egyenként dolgozd hozzá a tojásokat. Mindhárom tojással verd habosra a masszát, és adj hozzá egy kanál citromlevet is. Végül egyenletesen forgasd a tésztához a sütőporral elkevert lisztet. Vajazz ki egy piteformát vagy tepsit, szórd meg egy kevés liszttel, és terítsd bele a masszát.
Rakd a tetejére a felezett szilvát, hintsd meg őrölt fahéjjal, és locsold meg a rummal. Ha nagyon savanyú a szilva, akkor a fahéjjal együtt szórhatsz még rá egy kevés cukrot. A tetejét borítsd be a szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt süsd készre. Tálaláskor kevés porcukorral szórd meg a tetejét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept