Rozmaringos csirkecomb vele sült krumplival

Remek vacsora hétköznapokra

A csirkecomb omlós, ínycsiklandó, a krumpli pedig ropogós.

Rozmaringos csirkecomb vele sült krumplival
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű húst a fokhagyma és a rozmaring teszi igazán ízletessé. Alsó- és felsőcombból is sütheted. Nagyon könnyű recept, a végeredmény mégis káprázatos. A fogás nagy előnye, hogy a krumpli is a hússal együtt sül. Sőt, a tepsibe paradicsomot, borsót, répát is dobhatsz.

Rozmaringos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkecomb
  • 60 dkg krumpli
  • 5 ág rozmaring
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg a szőröktől. A fokhagymagerezdeket hámozd meg, szórd egy kizsírozott sütőtál aljába. Erre fektesd a rozmaringágakat, majd a darabokra vágott krumplit. Arra mehet a sóval, borssal bedörzsölt csirkecomb. Önts alá kevés vizet, és alufóliával szorosan fedd le a tálat.

Rakd előmelegített sütő, és párold 160 fokon körülbelül 45 percig. Ha a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd a combokat magasabb hőfokon még körülbelül 10-15 percig. Sütés közben a húst többször locsold meg a saját zsírjával, szükség esetén önts még alá kevés vizet. Akkor jó, ha belül puha, kívül ropogós.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük