kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Ropogós mézes-fokhagymás csirke

Ropogós mézes-fokhagymás csirke
Különleges fogás

Ha szeretnéd feldobni valamivel az unalmas csirkehúst, akkor készíts pikáns édes-csípős pácot.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2012.01.15.

A méz és fokhagyma keverékét a népi gyógyászatban megfázás és köhögés enyhítésére javasolják, mi most egy sokkal finomabb verzióban mutatjuk be ezt a kombót.

A csirke viszonylag semleges íze elbír ezzel a két erőteljes aromával, és még a szójaszószt is befogadja.

Mézes-fokhagymás sült csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • fél dl olívaolaj
  • fél dl szójaszósz
  • kakukkfű
  • bors

A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével, a mézzel, a szójaszósszal és egy pici sóval keverd össze. Forgasd bele a lebőrözött csirkecombokat, és hagyd őket pácolódni egy éjszakán át.

Tedd a csirkecombokat előmelegített sütőbe, egy fóliával kibélelt tepsiben, és süsd közepes lángon 30 percig.

16 fortély a tökéletes húshoz
16 fortély a tökéletes húshoz
Képeken a legfinomabb fűszeres húsokÍnycsiklandó sültekA tökéletes házi gyros receptjeMilyen ételhez milyen bor illik?13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegben7 recept vacsorára 30 perc alatt 17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövény

2 hozzászólás
csopimama       2012-01-22 19:18
3.
Vasárnap megsütöttem a mézes-fokhagymás csirkét. Nagyon finom lett. Köretnek polentát készítettem . Biztosan elkészítem máskor is.
ancsur       2012-01-16 22:54
2.
Imádom a mézes csirkét
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.