Ropogós, mégis omlós malacsültek

A malacsült ínycsiklandó illatának ellenállni nagyon nehéz. Hát még akkor, ha nemcsak az illata fenséges, hanem az íze is mennyei.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A malacsült tipikusan év végi étel, mely többnyire az ünnepi időszakban bukkan fel az asztalokon. Elkészítése nem túl bonyolult akkor sem, ha kevésbé mozogsz járatosan a konyhában, ugyanakkor szeretnél valami különlegeset tálalni, amiből jut bőven mindenkinek.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki ízletes receptünket, és tálald dinsztelt piros káposztával, ami még inkább kiemeli különleges ízét. Egy a lényeg, hogy külsejét ne sózd, mert attól megpuhul, és nem fog ropogni!

Ropogós malacsült

Hozzávalók:

  • 1,5 kg malachús
  • 5 dkg sertészsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • fél pohár sör
  • majoránna

A malac bőrét tisztítsd meg, majd a vizet itasd le róla egy papírtörlővel. A belsejét szórd meg ízlésed szerint majoránnával és sóval. Tegyél a malac belsejébe egy üres pezsgősüveget, így a hús nem esik össze, és jobban fel tudja szívni a fűszereket.

A malac külsejét kend be alaposan zsírral. A farkára és a két fülére húzz alufóliát, így nem fognak megégni. Gyújtsd be a sütőt, és amikor langyos, told be a tepsit a rajta fekvő malaccal.

A szalonnát vagdosd be, és mártsd sörbe, majd a sütés folyamán többször is kenegesd a külsejét vele. Ettől lesz a malac szép piros és ropogós. Nagyjából 2-2,5 órán keresztül süsd.

Fokhagymás malacsült

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 malaccomb
  • 1 üveg sör
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • őrölt köménymag
  • bors

A malaccomb bőrét késsel vagdosd be. A fokhagymát törd át fokhagymanyomón, és dörzsöld át vele a húst. Borssal és őrölt köménnyel fűszerezd ízlésed szerint.

A húst tedd egy tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Félóránként locsold meg sörrel, és kenegesd meg a szalonnával. Nagyjából két órán keresztül süsd.

Fehérboros malacsült

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet rövidkaraj
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • szerecsendió
  • bors

A vajat hevítsd fel, és a hússzeletek oldalait 3-3 percig pirítsd. Locsold rá a bort, és főzd addig, míg elfő a lé fele. Ekkor add hozzá a tejfölt, és addig főzd, míg a hús teljesen megpuhul.

Ízlésed szerint szórd meg szerecsendióval, sóval, borssal, és már tálalhatod is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Tárkonyos malacsült

Hozzávalók:

  • 1 kg malachús
  • 5 narancs
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál frissen felaprított tárkony
  • 1 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • fél citrom leve
  • szerecsendió
  • őrölt bors

A répát, a zellert és egy narancsnak a héját reszeld le. Egy lábosba facsard bele két narancs levét, reszeld bele a héjukat, majd add hozzá az olajat, az áttört fokhagymát, a kakukkfüvet, a tárkonyt, a répát és a zellert. Ízesítsd ízlésed szerint szerecsendióval, sóval, borssal. Fektesd a húst ebbe a pácba, és tedd néhány órára hűtőbe.

A húst tedd egy tepsibe, és a pácot öntsd köré. Előmelegített sütőben süsd nagyjából egy óráig, közben folyton locsolgasd. A megmaradt két narancsot hámozd meg, majd facsard ki. A héjat vágd hosszú csíkokra, és forrásban lévő vízbe dobd bele pár percre, majd öblítsd le hideg vízzel. A megsült hús zsiradékát keverd össze a narancslével, az ecettel, és forrald fel.

Add hozzá a narancshéjat, főzd néhány percig, majd keverd hozzá a vajat és a fél citrom levét. A felszeletelt húst tálaláskor locsold meg a narancsos mártással.

Ezt is szeretjük