Ropogós sült újkrumpli olvadó sajttal

Emellé mást nem is kell csinálnod

A fűszeres, ropogós sült újkrumpli igazi kényeztető fogás, melyet mindenki kedvel majd.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplit is krumplival ennéd? Akkor ezt próbáld ki! A tepsiben sült ropogós sült újkrumpli extrafinom, kiadós, és csupán néhány hozzávalóból elkészítheted. Azt biztosra veheted, hogy egy falat sem marad belőle.

Ropogós sült újkrumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 3 szál újhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A bacont csíkozd vagy kockázd fel. Tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg. A krumpli héját kapargasd le, mosd meg, vágd kisebb kockákra, majd kevés olívaolajon párold öt percig. Ha szükséges, adhatsz hozzá egy-két kanál vizet, és folyamatosan kevergesd.

Egy tűzálló edényt alaposan kenj ki a bacon zsírjával, és tedd bele a krumplit. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint. Told a sütőbe, és 180 fokon pirítsd meg körülbelül 20 perc alatt. Utána keverd hozzá a bacont, majd rakd rá a sajtot, és tedd vissza a sütőbe öt percre. Ha a sajt ráolvad, ki is veheted. Tálalás előtt közvetlenül szórd meg az apróra vágott hagymával.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük