Extra ropogós egészben sült csirke

Ínyenc fogás bármilyen alkalomra

Hétvégi ebédek, családi összejövetelek sztárja a ropogós, zöldfűszeres sült csirke.

Extra ropogós egészben sült csirke
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Könnyen elcsábulsz egy ropogós sült csirkétől? Szereted az újdonságokat? Rajongsz a zöldfűszerekért? Ezt a változatot nem hagyhatod ki. Elégedett leszel a végeredménnyel, sőt, azok is, akiket megkínálsz vele.

Ropogós sült csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 grillcsirke
  • 10 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 szál petrezselyem
  • 3 szál rozmaring
  • 2 szál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. Sózd be jó alaposan. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a borsot és a többi apróra vágott zöldfűszert. Jól kend be vele a húst kívül, belül, nyúlj be a bőre alá is. A vöröshagymát pucold meg, és rakd a csirke üregébe. A lábát össze is kötheted, ha nem akarod, hogy nagyon szétterüljön.

Tedd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, és takard le alufóliával. Rakd az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül egy, másfél órán át attól függően, hogy a csirke mennyire fiatal és mekkora. Időnként locsold meg, és forgasd meg. Ha a hús puha, könnyen átszalad rajta egy hegyes, éles kés, vedd le róla a fóliát. Magasabb fokozaton süsd szép pirosra, jó ropogósra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük