5 csodás fogás római tálban

A római tál nagy előnye, hogy minimális zsiradékkal is nyertes ételeket készítsz. Az ízeket 100%-ig magában tartja a cserépedény.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A római tálban könnyű elkészíteni az ételeket, a cserépedény emellett csodásan megtartja az ízeket. Nagyszerű vacsorát készíthetsz a barna alkalmatosság segítségével.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nagyon fontos, hogy, ha római tálat használsz, ne felejtsd el előtte egy-két órára mindig hideg vízbe áztatni a fedőjével együtt. Ugyanis, ha szárazon éri magas hőfok, félő, hogy megreped.

Illatos csirke lencsével

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csirke feldarabolva
  • 25 dkg lencse
  • 5 dl csirkehúsleves
  • 1 szál pórhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál mogyoróolaj

A lencsét 1-2 órára áztasd hideg vízbe. A római tálat is áztasd be, majd kend ki a mogyoróolajjal. A tál aljára fektesd a felkarikázott a póréhagymát, a sárgarépát, a paradicsomot, és szórd meg a fűszerkeverékkel.

A zöldségekre rétegezd a lencsét, majd a sózott, fahéjazott húsdarabokat. A paradicsompürét, a bort és a húslevest keverd össze, majd öntsd a tálba úgy, hogy mindenhova jusson. Zárd le a tetejével a tálat, és 200 fokos sütőben 1,5 óra alatt süsd készre.

Gyümölcsös lapocka római tálban

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéslapocka
  • 10 kimagozott aszalt szilva
  • 1-2 evőkanál friss gyömbér
  • 2 alma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 3-4 evőkanál szójaszósz

A húst szeleteld fel, majd a felkarikázott póréval, az almával és a szilvával rétegezd az előzőleg beáztatott és kiolajozott tálba. Minden húsréteget sózz, és hintsd meg a reszelt gyömbérrel. Öntsd le a szójaszósszal, és a lefedett tálat helyezd a hideg sütőbe. Magas hőfokon hagyd bent körülbelül másfél óráig.

Zöldséges csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • fél kg burgonya
  • 15 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj

A római tálat legalább egy órán át áztasd vízben. A krumplit héjában főzd meg sós vízben, a sózott, borsozott húsokat pedig kevés olajban süsd elő. A krumplit hámozd meg, majd karikázd föl. Ezt tedd meg a zöldségekkel is. A krumplit és a zöldségeket rétegezd a tál aljába, sózd, borsozd őket. Erre helyezd a hússzeleteket és a felkarikázott hagymákat. A tálat fedd le, és magas hőfokon párold 40 percig, majd vedd le a fedőt, és még hagyd pirulni 20-30 percig.

Gombás-zöldséges csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg bébirépa
  • 20 dkg kelbimbó
  • 20 dkg cukkini
  • 15 dkg fehérrépa
  • 15 dkg paprika
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • paprika
  • bazsalikom
  • oregánó
  • majoránna
  • olívaolaj

A csirkecombokat sózd, és dörzsöld be majoránnával. A zöldségeket és a gombát aprítsd fel. A tál aljára tedd a zöldségek felét, erre pedig a csirkecombokat. Olívaolajjal locsold meg, majd borítsd be a maradék zöldséggel. Közepes lángon 60 perc alatt készre sül.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Gombás hal

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 30 dkg gomba
  • 1 pohár tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1-2 evőkanál liszt
  • Cayenne-bors
  • pirospaprika
  • rozmaring

A megtisztított halat szeleteld fel, sózd be, és fektesd a szeleteket a tál aljára. A felszeletelt gombát terítsd a halra, és öntsd nyakon a borral. A tejfölt keverd össze a liszttel és a fűszerekkel. 180 fokon párold puhára a halat, majd öntsd rá a tejfölös keveréket, és süsd készre.

Ezt is szeretjük