kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Rizseshús csirkéből

Rizseshús csirkéből
Hagyományos recept másképp

Bár általában sertéshúsból készítik, a rizseshús csirkéből is finom. Isteni egytálétel, ha nincs semmi ötleted.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu

A rizseshús egyszerű ételnek tűnik, de azért nem két perc megfőzni. Általában sertéshúsból készítik, de csirkéből is finom.

A csirke gyorsan megpárolódik, így nyerhetsz egy kis időt vele. A képen látható rizseshúst az Etti és a gyerekek blog gazdája készítette.

Csirkés rizseshús

Hozzávalók:

  • fél kiló csirkemell
  • 1 bögre rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 húsos pirospaprika
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 2 babérlevél
  • olaj
  • kakukkfű
  • friss petrezselyem
  • só, bors, pirospaprika

A csirkehúst vágd négy centis csíkokra, és sózd meg. A hagymát és a paprikát karikázd föl, a leveskockát tedd fel főni két és fél bögre vízzel. Egy nagyobb lábasban melegítsd fel az olajat, és a feldarabolt, megsózott csirkehúst pirítsd meg benne. Add hozzá a vöröshagymát, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Ha a vöröshagyma összeesett, szórd meg pirospaprikával, és öntsd bele a húslevest.

Tedd bele a babérleveleket, a kakukkfüvet, majd sózd, borsozd. Várd meg, amíg a hús megpuhul, és akkor add hozzá a rizst, de a babérleveleket lehetőleg halászd ki előtte. Forrald fel az egészet, majd alacsony fokozaton főzd tovább, amíg a rizs el nem készül.

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok
Képeken a legfinomabb fűszeres húsok
A tökéletes házi gyros receptjeÍnycsiklandó sültek14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényA legfinomabb szaftos pörköltek és raguk7 isteni tészta, amit mindenki szeret13 súlyos konyhai bakiFinomságok a hidegben7 recept vacsorára 30 perc alatt A legkedveltebb hazai specialitások
A tökéletes rizs elkészítése: párolt és pirított változat

Ha kemény vagy éppen túlfőzőtt rizst tálalsz az étel mellé, akkor oda az egész fogás. Videónkból megtudhatod, hogyan lesz ízes, pergős és csak épphogy ragadós.

Még nincs hozzászólás

Chili con carne: a pasik kedvence

A chilis bab elkészítése nem valami bonyolult feladat, és különösebb szaktudást sem igényel, a hála viszont nem marad el.
Recept

A tortilla testvére: zöldséges-csirkés töltött quesadilla

Ha idegen ízekre vágysz, akkor készítsd el ízletes töltelékünket, és töltsd tortillalapba.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.