kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Rizses hús

A hagyományos rizses hús receptje
Így nem lesz száraz

A rizses húsról rögtön a menza jut az eszedbe? Ez sokkal finomabb lesz, mint amit ott ettél.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha nem akarod túlbonyolítani a főzést, de ízletes és laktató fogásra vágysz, vesd be a rizses húst. Bárhogy variálhatod, az egész család szeretni fogja. Amilyen egyszerű, olyan finom.

Zöldséges rizses hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 bögre rizs
  • 1 bögre borsó
  • 2 zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • petrezselyem
  • olaj
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, főzés: 1 óra 20 perc

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, mosd meg, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a kisebb kockákra vágott húst. A paradicsomot és a paprikát is szeld fel, és dobd a húshoz. Sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát, szórd meg pirospaprikával, majd lefedve, bő egy óra alatt kis lángon főzd puhára. Ha kell, önts alá vizet.

A megmosott és leszűrt rizst olajon forrósítsd át. Ha sárgulni kezd, add hozzá a petrezselymet, és keverd bele a húst a szaftjával együtt, a borsót, és önts hozzá 2 deci vizet. Fedd le, és tedd a sütőbe 10-15 percre párolódni, hogy a rizs is elkészüljön.

Ízletes egytálételek

Az egytálétel mindig bevethető, hiszen finom, laktató, és másnap a munkába is csomagolhatsz belőle. Itt a legjobb recepteket találod.

Még nincs hozzászólás

30 perces rakottasok - Gyors vacsorákhoz

Bár vasárnap általában az ebéd a nap főétkezése, ha ti mégis inkább a vacsorát tartjátok fontosabbnak, akkor íme, néhány gyors, de kiadós recept.
Recept

A tökéletes spenótfőzelék receptje

A spenótot talán általános iskolában még ciki szeretni, felnőttként azonban nyugodtan bevállalhatod. Hidd el, nagyon finom is tud lenni.
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.