kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Rizses hús

A hagyományos rizses hús receptje
Így nem lesz száraz

A rizses húsról rögtön a menza jut az eszedbe? Ez sokkal finomabb lesz, mint amit ott ettél.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha nem akarod túlbonyolítani a főzést, de ízletes és laktató fogásra vágysz, vesd be a rizses húst. Bárhogy variálhatod, az egész család szeretni fogja. Amilyen egyszerű, olyan finom.

Zöldséges rizses hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 bögre rizs
  • 1 bögre borsó
  • 2 zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • petrezselyem
  • olaj
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, főzés: 1 óra 20 perc

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, mosd meg, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a kisebb kockákra vágott húst. A paradicsomot és a paprikát is szeld fel, és dobd a húshoz. Sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát, szórd meg pirospaprikával, majd lefedve, bő egy óra alatt kis lángon főzd puhára. Ha kell, önts alá vizet.

A megmosott és leszűrt rizst olajon forrósítsd át. Ha sárgulni kezd, add hozzá a petrezselymet, és keverd bele a húst a szaftjával együtt, a borsót, és önts hozzá 2 deci vizet. Fedd le, és tedd a sütőbe 10-15 percre párolódni, hogy a rizs is elkészüljön.

Ízletes egytálételek

Az egytálétel mindig bevethető, hiszen finom, laktató, és másnap a munkába is csomagolhatsz belőle. Itt a legjobb recepteket találod.

Még nincs hozzászólás

A 4 legjobb rakott karfiol recept

Húsimádóknak májkrémmel, vegetáriánusoknak tojással - a rakott karfiol mindenképp remek fogás, akár ebédről, akár vacsoráról van szó.
Recept

30 perces rakottasok - Gyors vacsorákhoz

Bár vasárnap általában az ebéd a nap főétkezése, ha ti mégis inkább a vacsorát tartjátok fontosabbnak, akkor íme, néhány gyors, de kiadós recept.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.