A hagyományos rizses hús receptje

Így nem lesz száraz

A rizses húsról rögtön a menza jut az eszedbe? Ez sokkal finomabb lesz, mint amit ott ettél.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem akarod túlbonyolítani a főzést, de ízletes és laktató fogásra vágysz, vesd be a rizses húst. Bárhogy variálhatod, az egész család szeretni fogja. Amilyen egyszerű, olyan finom.

Zöldséges rizses hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 bögre rizs
  • 1 bögre borsó
  • 2 zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • petrezselyem
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, mosd meg, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a kisebb kockákra vágott húst. A paradicsomot és a paprikát is szeld fel, és dobd a húshoz. Sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát, szórd meg pirospaprikával, majd lefedve, bő egy óra alatt kis lángon főzd puhára. Ha kell, önts alá vizet.

A megmosott és leszűrt rizst olajon forrósítsd át. Ha sárgulni kezd, add hozzá a petrezselymet, és keverd bele a húst a szaftjával együtt, a borsót, és önts hozzá 2 deci vizet. Fedd le, és tedd a sütőbe 10-15 percre párolódni, hogy a rizs is elkészüljön.

Ezt is szeretjük