Ribizlis-vajas piskóta

Így lesz igazán pillekönnyű a tészta

A nyári szezon egyik legjobbja. Nincs benne semmi extra, a végeredmény mégis isteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A friss gyümölcs a legegyszerűbb tésztát is feldobja. A ribizlis-vajas piskóta tökéletes választás. Ha betartasz néhány szabályt, a süti különösen omlós lesz.

Ribizlis-vajas piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 20 dkg búzaliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 4 marék piros ribizli
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. Ügyelj arra, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe, mert akkor csak nagy nehézségek árán tudsz kemény habot verni. A vajat a cukor felével keverd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd össze, majd szitáld a tojásos egyvelegbe. A fehérjékből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bele a maradék cukrot, végül pedig forgasd a lisztes masszába. Ekkor már ne használj gépi habverőt, fakanállal, lassan dolgozz. Így nem törik össze a tészta.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rögtön öntsd bele a piskótát, majd egyengesd el a tetejét. Szórd meg jól ribizlivel. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt süsd meg. Akkor jó a tészta, ha beleszúrsz egy vékony kést, és nem marad rajta semmi. Tálalás előtt szórd meg a piskótát porcukorral!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük