Ribizlis habos pite - Pihekönnyű, omlós édesség uzsonnára

Pillanatok alatt népszerű lesz, biztos, hogy az egész család kér még belőle egy tepsivel.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dobd fel az egyszerű ribizlis süteményt  édes habkölteménnyel. A siker garantált, hiszen az ízek szinte összeolvadnak a szádban. A hab különösen könnyű és finom lesz, ha így készíted.

Ribizlis habos süti

Hozzávalók 16 szelethez

A tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 3 evőkanál víz

A habhoz:

  • 20 dkg cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 50 dkg ribizli
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához különítsd el a tojássárgáját a fehérjétől, majd a tojássárgáját verd fel a forró vízzel. Keverd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd szitáld hozzá a lisztet a sütőporral. Add hozzá az olvasztott vajat, majd a krémet lazítsd a tejjel. Öntsd a masszát egy kivajazott tepsibe vagy kerek tortaformába, és 180 fokon süsd először 15 percig.

Közben a habhoz verd fel a tojásfehérjét. Hogy hamarabb megkeményedjen, adj hozzá egy csipet sót. Közben folyamatosan szitáld bele a cukrot. Így lesz az állaga különösen omlós és puha.

A habot kend a tésztára, majd szórd meg a ribizlivel. A sütőt vedd vissza 150 fokra, és told vissza a sütit sülni további 20 percre, míg a teteje meg nem pirul, és a hab meg nem sül rajta teljesen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük