kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Resztelt máj

A tökéletes, puha resztelt máj receptje

A resztelt máj egy fárasztó nap után vacsorára is kiváló, hiszen villámgyorsan végzel vele. Ráadásul ízletes és laktató.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A máj kitűnő forrása a vasnak és az A-vitaminnak. Már csak ezért is érdemes időnként beiktatni az étrendbe. A puha resztelt máj krumplival, rizibizivel fantasztikus, hidegen friss kenyérrel is kitűnő. Ízléstől függően készítheted csirkéből vagy marhából is.

Resztelt máj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1/2 dl fehérbor
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, főzés: 15 perc

Elkészítés:

A májat mosd meg, ha szükséges, a hártyás részt késsel távolítsd el. Alaposan törölgesd át papírtörlővel, különben nagyon spriccel majd az olajban. Éles késsel vágd fél-egy centi vastag csíkokra. Sütés előtt ne sózd be, mert attól kemény lesz. A hagymát pucold meg, majd aprítsd fel.

Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, dobd bele a hagymát, és kevergesd meg egy kicsit. Ha kezd sárgulni, tedd bele a máját. Állandó forgatás mellett süsd öt-hét percig takarék lángon. Szórd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, majd önts hozzá bort. Keverd jól össze, még körülbelül öt percig párold, és tálalhatod is. A tányérodon már megsózhatod.

Ínycsiklandó májas ételek

A májból fantasztikus fogásokat készíthetsz. Ezekkel könnyen és gyorsan boldogulsz. Ha szereted a pikáns ételeket, ezeket a recepteket ne hagyd ki!

Még nincs hozzászólás

5 gyors csirkés recept, ha nincs ötleted vacsorára

Nem kell esténként szendvicsre fanyalodnod, ha nincs időd. Csirkés receptjeink gyorsan megvannak, és igazi ínyencségek.
Recept

Isteni, szaftos raguk marhából

A marhahús igazi nagyvadaknak való, ugyanakkor puha és omlós. Nem kell megijedni tőle, egy könnyebb raguval bárki megpróbálkozhat.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.