kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Resztelt máj

A tökéletes, puha resztelt máj receptje

A resztelt máj egy fárasztó nap után vacsorára is kiváló, hiszen villámgyorsan végzel vele. Ráadásul ízletes és laktató.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A máj kitűnő forrása a vasnak és az A-vitaminnak. Már csak ezért is érdemes időnként beiktatni az étrendbe. A puha resztelt máj krumplival, rizibizivel fantasztikus, hidegen friss kenyérrel is kitűnő. Ízléstől függően készítheted csirkéből vagy marhából is.

Resztelt máj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1/2 dl fehérbor
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, főzés: 15 perc

Elkészítés:

A májat mosd meg, ha szükséges, a hártyás részt késsel távolítsd el. Alaposan törölgesd át papírtörlővel, különben nagyon spriccel majd az olajban. Éles késsel vágd fél-egy centi vastag csíkokra. Sütés előtt ne sózd be, mert attól kemény lesz. A hagymát pucold meg, majd aprítsd fel.

Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, dobd bele a hagymát, és kevergesd meg egy kicsit. Ha kezd sárgulni, tedd bele a máját. Állandó forgatás mellett süsd öt-hét percig takarék lángon. Szórd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, majd önts hozzá bort. Keverd jól össze, még körülbelül öt percig párold, és tálalhatod is. A tányérodon már megsózhatod.

Ínycsiklandó májas ételek

A májból fantasztikus fogásokat készíthetsz. Ezekkel könnyen és gyorsan boldogulsz. Ha szereted a pikáns ételeket, ezeket a recepteket ne hagyd ki!

Milyen ételhez milyen bor illik?

Az étek tökéletes kiegészítője a jól megválasztott bor, mely kiemeli a fogások ízeit, és segít az emésztésben is. Tudd meg, milyen ételhez mely borfajtákat illik adni.

Még nincs hozzászólás

Isteni, szaftos raguk marhából

A marhahús igazi nagyvadaknak való, ugyanakkor puha és omlós. Nem kell megijedni tőle, egy könnyebb raguval bárki megpróbálkozhat.
Recept

Különleges bundás húsok - Ha unod a rántottat!

A rántott hús szinte kötelező hétvégi elem, de néha nem árt az újítás. Bundázz, csomagolj, süss, és fogadd az elismerést!
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.