Sütőben sült rántott máj

Kevés olajjal is ugyanolyan finom

A kívül ropogós, belül omlós rántott máj remek főétel, amit sütőben is készíthetsz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olajszag minden háziasszony rémálma, a fél lakásban órákig bent marad és a szellőztetés sem oldja meg gyorsan a problémát, de szerencsére elkerülhető mindez, ha sütőben készíted a kedvenc olajban sült fogásaidat, ráadásul egészségesebbek is lesznek, mint egyébként.

A sózás ráér a tálaláskor, a májnak nyersen mérsékelten tesz jót, a panírba gyakorlatilag bármilyen zöldfűszert rejthetsz, nagyon jól áll neki a rozmaring, vagy akár az oregano is.

Rántott máj sütőben

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanálnyi majoranna
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

A májakat tisztítsd meg jó alaposan, majd forgasd meg a majorannában és borsozd be ízlésed és hangulatod szerint. Ha mindezzel kész vagy, tedd félre a májakat és készítsd elő a panírozáshoz szükséges hozzávalókat, az első tálkába tedd a lisztet, a másodikba üsd a két tojást és verd fel őket, adj hozzájuk fél deci tejet is.

A harmadik tálkába kerüljön a zsemlemorzsa. Ha minden előkészült, forgasd meg jó alaposan a májakat a panír hozzávalóiban.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral és tedd bele a bepanírozott májakat, majd vékonyan locsold meg őket olajjal, a legjobb ehhez egy olajspricni. Told be a sütőbe őket, nagyjából 40 perc alatt készre sülnek, félidőben forgasd meg mindegyiket.

Roppanós köretek zöldségekből

Amíg még teheted, szerezz be friss zöldségeket és készíts ínycsiklandó köretet belőlük a májhoz

Unod a petrezselymes krumplit? Képeken 7 szuper nyári köret recepttel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük