Rántott gomba
A gomba változatosan készíthető étel, fogyaszthatod levesként, készíthetsz belőle finom ragut, vagy bepanírozhatod és kiránthatod.
Rántani mindent lehet, és kell is, a ropogós bundában sült ételeknek nemigen van párja, akár magában is fogyaszthatod, de a legjobb, ha egy kis tartár azért van a közelben.
Panírozás előtt töltheted sajttal, hússal vagy valamilyen remek zöldséggel, úgy is zseniális ételt kapsz.
Rántott gomba
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Ha rántottál már bármit is, akkor egészen ismerős lesz a készítés menete. A gombákat tisztítsd meg - bőven elég őket alaposan átmosni, és a szárukat eltávolítani, felesleges a "bőrüket" is lehúzni - majd egy kicsit sózd és borsozd be. Az olajat egy mélyebb serpenyőben tedd fel forrósodni. A két tojást verd habosra, és add hozzájuk a tejet, a lisztet és a morzsát két külön tálba mérd ki - lehet, hogy elég lesz kevesebb is belőlük, az a legjobb, ha folyamatosan adagolod, így nem pazarolsz.
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
-
Tappancs ezüst nyaklánc cirkóniával8 900 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Apró cirkónia kristályokkal díszített buzogány formájú elegáns ezüst fülbevaló12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített foglalatban13 990 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy fülbevaló négyszög foglalattal15 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc színes cirkóniával díszítve17 900 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy szett féldrágakövekkel27 990 Ft
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített csillaggal13 990 Ft
A gombafejeket forgasd meg a lisztben, úsztasd meg a tojásban, majd gondoskodj róla, hogy morzsa is kerüljön minden részére. Ha már kész vagy pár darabbal, és az olaj is elég forró, kezdheted is sütni őket, csak dobd a forró zsiradékba, és várd meg, amíg aranybarnák lesznek, majd szedd ki őket egy papírtörlőre.
Gomba, gomba, gomba!
Millióféle étel készíthető belőle, és mind nagyon finom, képes cikkünkben erre kerestünk bizonyítékokat.