kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

A 4 legfinomabb rakott étel

A 4 legfinomabb rakott étel

A rakott ételeket könnyen elkészítheted, és mégis igazi ízorgiát varázsolhatsz az asztalodra! Dobj össze egy isteni vacsit!

Szerző: Jech Enikő
Forrás: Femina.hu

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • só, bors, cukor

Vágd ujjnyi vastag karikákra a meghámozott padlizsánokat, a szeleteket sózd meg, forgasd meg lisztben, süsd ki forró olajban, és tedd félre. Vajazz ki egy tűzálló edényt, és rétegesen tedd bele a padlizsánszeleteket. Rétegenként szórd meg reszelt sajttal, és locsold ízlés szerint cukrozott, sózott paradicsomlével. A tetejére tegyél vajjal összedolgozott zsemlemorzsát. 150-200 fokon süsd meg és forrón tálald.

Sajtos rakott cukkini

Hozzávalók:

  • 4 kisebb cukkini
  • 4 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • őrölt bors, só

A végein bemetszett paradicsomokat mártsd egy pillanatra a forrásban lévő vízbe, és húzd le a héját. Hűtsd ki, és vágd karikákra. Vágd le a cukkini végeit, majd szeleteld őket ujjnyi vastagságú karikákra. Karikázd fel a megtisztított vöröshagymát. A sajtot reszeld le. A megtisztított fokhagymát tedd forró olajba, és emeld ki, mielőtt megpuhulnának. A cukkiniszeleteket süsd ki ebben a fokhagymás olajban, majd tedd félre. A karikákra vágott vöröshagymát is dobd egy pillanatra az olajba, de ne hagyd megpirulni. A paradicsomot, a cukkinit és a hagymát rétegezd egy lapos, tűzálló tálba úgy, hogy kicsit ferdén egymásra legyenek csúsztatva . Sózd, borsozd, és szórd meg oregánóval. A tojásokat keverd össze a tejföllel, szórd bele a reszelt sajtot, és borítsd a zöldségek tetejére. Forró sütőben, körülbelül 200 fokon süsd 20-25 percig. Ha a teteje aranysárgára pirult, kiveheted.

Téli rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 húsleveskocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • reszelt szerecsendió
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só, bors

Szedd rózsáira a megtisztított karfiolt, a kelbimbókat pedig vágd félbe, a hagymákat apróra. Forralj fel egy fazékban vizet, dobd bele a húsleveskockát, add hozzá a karfiolt és a kelbimbót, majd forrald fel újra, és innentől számítva még 5 percig főzd. Szűrd és csepegtesd le. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazz ki egy tepsit, vagy egy magas falú tálat, és tedd bele a zöldségeket. Forró olajon pirítsd meg a hagymákat. Hintsd meg liszttel, fűszerpaprikával, és önts hozzá annyi forró tejet, hogy felforralva sűrű mártást kapj. Forrald jól ki, sózd, borsozd, és ízesítsd egy kevés szerecsendióval. Öntsd a mártást a zöldségekre, majd hintsd meg a tetejét zsemlemorzsával és tedd a sütőbe. 25-30 perc alatt elkészül.

Tojással rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 80 dkg zöldbab
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 3 paradicsom
  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj

A megtisztított zöldbabot vágd 2-3 centiméteres darabokra. Sós vízben főzd puhára, majd szűrd le. Főzd keményre a tojásokat; a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát karikázd fel. Rakd a zöldbab felét olajjal kikent üvegtálba, tedd rá a hagyma- és tojáskarikákat. Sózd meg, és tedd rá a maradék zöldbabot. Tedd a tetejére a paprika- és paradicsomkarikákat, és öntsd le tejföllel. 200 fokos sütőben süsd 50-60 percig.

Még nincs hozzászólás

A 4 legjobb rakott karfiol recept

Húsimádóknak májkrémmel, vegetáriánusoknak tojással - a rakott karfiol mindenképp remek fogás, akár ebédről, akár vacsoráról van szó.
Recept

A tökéletes spenótfőzelék receptje

A spenótot talán általános iskolában még ciki szeretni, felnőttként azonban nyugodtan bevállalhatod. Hidd el, nagyon finom is tud lenni.
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.