Sonkás rakott tészta
Ha tésztaételt készítesz, úgy lesz még finomabb, ha sütőben még jól megpirítod.
A sonkás rakott tészta nem tartozik a bonyolult ételek közé, bármikor összedobhatod, és biztosan sikerülni fog, az egyik titka a friss és jó minőségű alapanyagokban rejlik, a másik a receptből kiderül.
Sajtból tulajdonképp bármennyit elbír ez a fogás, a receptben megadott duplájával is remek lesz, de akár tejföllel elkeverve is halmozhatod a tetejére, úgy még finomabb!
Sonkás rakott tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg penne vagy más, szimpatikus tészta
- 20 dkg gouda vagy más, közepesen erős ízű sajt
- 15 dkg sonka
- 10 dkg húsos bacon
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2-3 levél friss bazsalikom
- fehérbors
- só
- vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát főzd meg enyhén sós, lobogó vízben, ahhoz, hogy a végeredmény igazán jó legyen, ne főzd puhára, még a fogkeménynél is maradhat keményebb, mert a sütőben, a szaftos raguval puhulni fog, és így lesz tökéletes. A szalonnát és a sonkát kockázd fel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Pirítsd zsírjára a szalonnát, majd pár percig pirítsd rajta a sonkát is, ezután reszeld rájuk a fokhagymát, keverd melléjük az apróra tépkedett bazsalikomot és szórj rájuk ízlésednek megfelelő mennyiségű fehérborsot - pár csipetnyinél biztosan nem kell több! -, keverd át egyszer, majd vedd le a tűzről.
Egy tűzálló tálat vajazz ki vékonyan, majd halmozd bele a leszűrt tésztát, aztán keverd hozzá a sonkás-baconos mixtúrát. Az egészet szórd meg jó alaposan sajttal, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd meg 10-15 perc alatt.
Villámgyors tésztavacsorák
Alig negyed óra kell ahhoz, hogy laktató és zamatos vacsorát rittyents, ha tésztából készíted. Mutatjuk a leggyorsabbakat!
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- bazsalikom
Az eredeti bolognai szósz receptje
- tojás
- tészta
Így készül a laskatészta
- pizza
- paradicsom