Karcsúsító rakott karfiol, olvasztott sajttal
Ez aztán igazi vitaminbomba! A ropogós rakott karfiol olcsó, egyszerű, gyors, és még finom is.
Az volt az újévi fogadalmad, hogy ledobsz néhány kilót? Akkor ez a rakott karfiol pont neked való. Ebédre és vacsorára is eheted, de persze nem mindegy, hogy a többi étkezéskor mit fogyasztasz.
Rakott karfiol recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 karfiol
- 20 dkg edami sajt
- 1 pohár tejföl
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál vaj
- fehérbors
- szerecsendió
- étolaj
- só
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Főzd félig puhára sós vízben, majd szűrd le. A zsemlemorzsát olajon pirítsd meg. A sajtot egy káposztareszelőn reszeld le. Egy jénai tálat kenj ki vajjal, és szórd bele a pirított zsemlemorzsa felét. Egyenletesen oszd el rajta a karfiolt.
A tejfölt ízesítsd borssal és szerecsendióval, majd öntsd rá a karfiolra. Szórd meg a lereszelt sajt nagy részével, és mehet rá a maradék zsemlemorzsa is, végül megint sajt következik. Előmelegített sütőben süsd, amíg a sajt meg nem pirul. Ez körülbelül 15 perc, majd vedd ki a sütőből, és még melegen fogyaszd.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept