Karcsúsító rakott karfiol, olvasztott sajttal

Diétázóknak is tökéletes

Ez aztán igazi vitaminbomba! A ropogós rakott karfiol olcsó, egyszerű, gyors, és még finom is.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az volt az újévi fogadalmad, hogy ledobsz néhány kilót? Akkor ez a rakott karfiol pont neked való. Ebédre és vacsorára is eheted, de persze nem mindegy, hogy a többi étkezéskor mit fogyasztasz.

Rakott karfiol recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 karfiol
  • 20 dkg edami sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál vaj
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Főzd félig puhára sós vízben, majd szűrd le. A zsemlemorzsát olajon pirítsd meg. A sajtot egy káposztareszelőn reszeld le. Egy jénai tálat kenj ki vajjal, és szórd bele a pirított zsemlemorzsa felét. Egyenletesen oszd el rajta a karfiolt.

A tejfölt ízesítsd borssal és szerecsendióval, majd öntsd rá a karfiolra. Szórd meg a lereszelt sajt nagy részével, és mehet rá a maradék zsemlemorzsa is, végül megint sajt következik. Előmelegített sütőben süsd, amíg a sajt meg nem pirul. Ez körülbelül 15 perc, majd vedd ki a sütőből, és még melegen fogyaszd.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük