kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Rakott káposzta: isteni magyaros fogás

Rakott káposzta: isteni magyaros fogás

Próbálj ki valami egészen újat a hétvégi ebédnél! Rakott káposztás receptünkben biztosan nem fogsz csalódni.

Szerző: Faragó Lili
Forrás: Femina.hu
2012.04.11.

A szokásos húsos fogások helyett lepd meg a családot egy kiadós rakottassal!

Káposztás receptünk igazi magyaros ízvilágot képvisel, aminek még a húst hússal evő pasik sem tudnak ellenállni. Friss, ropogós kenyérrel isteni!

Rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés ideje:

Másfél-két óra, gyakorlattól függően.

Elkészítés menete:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, illetve a darált húst. Ízlésed szerint sózd, borsozd, tegyél rá egy kevés pirospaprikát, és tíz percig pirítsd. A rizst főzd meg, majd keverd össze a hússal.

Betöltés...

Mosd át a káposztát alaposan, hogy ne legyen annyira savanyú, majd forralj fel egy fazék sós vizet, és főzd meg benne. Amikor jó, hagyd lecsepegni, majd egy tepsi alját kend ki olajjal, és szórd rá a felét. A tejföl felét ízlésed szerint ízesítsd, és locsold rá a káposztára. Rétegezd rá a rizses húst, majd mehet a tetejére a káposzta maradéka.

14 csodás étel krumplival
14 csodás étel krumplival
7 finom tésztaételMilyen ételhez milyen bor illik?7 recept vacsorára 30 perc alatt Isteni tészták minden napraA legkedveltebb hazai specialitásokA legfinomabb olasz ételek receptjei13 tésztafőzési fortély14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényNovemberi salaktalanító zöldségek

A tejfölt simítsd a rakottas tetejére, majd a tetejét szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben nagyjából 40-50 perc alatt süsd készre. Tetszésed szerint füstölt sajttal is készítheted, úgy egészen más íze lesz.

6 hozzászólás
Holdmaci       2012-04-13 17:58
7.
Én egy kis füstölt szalonnát is szoktam a tetejére tenni és isteni izt ad neki ahogy a zsírja csurog bele a rakottasba.Természetesen vékony csikokra vágom és még karikára formázom és dísziti is a tálat.
Dmon       2012-04-12 12:59
6.
Sajnos valakinek a gyomra, vagy epéje bánja.  Kiskoromban hallottam, hogy a K betűs zöldségektől felpuffad a kishörcsög, és büdi lesz. Azóta mindig eszembe jut :)!  Van aki szerencsés, van aki pedig eldől egy ilyen étel után, mint a büdösbogár :)!
válasz az 5. kommentre (Freddi - 04-12)
Freddi       2012-04-12 11:34
5.
Azt sem főzni, csak blansírozni kell, hogy megpuhuljanak a levelek és el tudd helyezni. A savanyított káposzta viszont jól kezelhető nyersen is. Az előzetes főzés csak rossz szokás, energiát pocsékol, tápanyagot csökkent és táplálék helyett hulladékk... tovább »
válasz a 3. kommentre (maresz53 - 04-12)
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.