Rakott csokis palacsinta

A legfinomabb, amit valaha kóstoltál

A rakott csokis palacsinta méltó megkoronázása egy hétvégi családi ebédnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsintát soha nem lehet megunni, különösen, ha néha variálsz rajta egy kicsit. A rakott csokis palacsinta olyan, mint egy torta. Díszítheted tejszínnel, gyümölccsel vagy éppen fagyival.

Csokis rakott palacsinta

Hozzávalók

  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 0,5 bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 15 dkg főzőcsokoládé
  • 3 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a palacsintát a hagyományos módon. Keverd össze a hozzávalókat robotgéppel. A massza ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Utána  kevés forró olajon süsd ki a palacsintákat. Tégy az edénybe egy merőkanálnyi tésztát, oszlasd el gyorsan, egyenletesen. Süsd át az egyik oldalát, majd egy késsel vagy palacsintakiszedővel nyúlj alá, és fordítsd át. Ha mindkét oldala megsül, csúsztasd tányérra.

A krémhez vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a kristály- és a vaníliás cukorral. A habba forgasd bele a tojássárgákat és a megolvasztott csokoládét. Egy nagy tányérra vagy tálcára rakj le egy palacsintát, kend meg a csokis krémmel, majd rétegezd tovább, amíg tart a palacsinta. A tetejét díszítsd kedved szerint. Ha maradt még krém, azt is ráöntheted. Nem árt, ha tálalás előtt tudod egy kicsit a hűtőben pihentetni. Majd úgy vágd, mint a tortát.

Ezt is szeretjük