Rizses húsos rakott karalábé sok tejföllel és sajttal

Ínycsiklandó, szaftos egytálétel

Ha nem tudsz már új rakottast kitalálni, jöhet a karalábés változat.

Rizses húsos rakott karalábé sok tejföllel és sajttal
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakottas mindig jó ötlet. Ezúttal lépj túl a megszokott fogásokon, és vesd be a karalábét! A rendkívül egészséges zöldség rizzsel és hússal is kiváló. A rakott karalábé kiadós, egyszerű, mégis fenséges étel. Nem csak egyszer fogod elkészíteni.

Rakott karalábé

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 karalábé
  • 3 dl tejföl
  • 2 zacskó rizs
  • 2 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál paprika
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Tedd fel annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi, és dobj hozzá kevés sót. Főzd körülbelül 15 percig. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha. A rizst is főzd meg 12 perc alatt. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés zsiradékon pirítsd meg. Tedd hozzá a körülbelül 2x2 centis kockákra vágott húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, majd rakd hozzá a paprika- és paradicsomszeleteket. Önts hozzá kevés vizet, és fedő alatt párold 15-20 percig.

Ha minden hozzávaló puha, keverd össze a rizst és a húst. Egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal. Rakd alulra a karalábé felét, arra a rizses hús megy, majd újabb réteg karalábé következik. A tetejére öntsd a tejfölt, szórd meg reszelt sajttal, és 180 fokon süsd 20-25 percig. Ha a sajt megolvad, és szép színt kap, kiveheted a sütőből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük