Krumpliágyon sült rakott karaj

Sok sajttal még finomabb

A rakott karajjal nem lehet melléfogni. Egyszerű, gyors, ízletes és nagyon laktató.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha későn kelsz fel, délre akkor is végzel a rakott karajjal. Tökéletes megoldás, ha együtt ebédel a család, de nagyobb vendégség esetén sem vallasz vele szégyent. A tetejére szórhatsz bacont, és feltétlenül kínálj hozzá savanyúságot.

Rakott karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéskaraj
  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg szeletelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 1 kis pohár tejföl
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd félig puhára bő tíz perc alatt. Pucold meg, és karikázd fel. A karajt vágd nagyobb szeletekre, kissé klopfold ki, enyhén sózd, borsozd. Egy mélyebb hőálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és már rétegezheted is a hozzávalókat.

Rakd alulra a szeletelt bacont, rá a krumpli felét, egyengesd el rajta a tejföllel elkevert reszelt sajt felét, pakold rá a húst. Utána jön egy újabb réteg krumpli, és végül a maradék sajt. A tetejére tégy fóliát, told 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Az utolsó 10-15 percre vedd le róla a fóliát. Akkor jó, ha a hús puha, a teteje pedig szép piros.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük