kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Rakott karaj

Krumpliágyon sült rakott karaj
Sok sajttal még finomabb

A rakott karajjal nem lehet melléfogni. Egyszerű, gyors, ízletes és nagyon laktató.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha későn kelsz fel, délre akkor is végzel a rakott karajjal. Tökéletes megoldás, ha együtt ebédel a család, de nagyobb vendégség esetén sem vallasz vele szégyent. A tetejére szórhatsz bacont, és feltétlenül kínálj hozzá savanyúságot.

Rakott karaj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg szeletelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 1 kis pohár tejföl
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, sütés: 45 perc

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd félig puhára bő tíz perc alatt. Pucold meg, és karikázd fel. A karajt vágd nagyobb szeletekre, kissé klopfold ki, enyhén sózd, borsozd. Egy mélyebb hőálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és már rétegezheted is a hozzávalókat.

Rakd alulra a szeletelt bacont, rá a krumpli felét, egyengesd el rajta a tejföllel elkevert reszelt sajt felét, pakold rá a húst. Utána jön egy újabb réteg krumpli, és végül a maradék sajt. A tetejére tégy fóliát, told 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Az utolsó 10-15 percre vedd le róla a fóliát. Akkor jó, ha a hús puha, a teteje pedig szép piros.

Izgalmas tepsis húsok

Az ínycsiklandó, zamatos, omlós sültek bármikor bevethetőek, és nagyon könnyű őket elkészíteni. A munka nagy részét a sütődre bízhatod.

Még nincs hozzászólás

Tejfölös rakott zöldbab

A rakott zöldbab mindig remek választás, könnyen variálható, és mindenki jóllakik vele.
Recept

Sonkával-sajttal töltött csirkemell

A sonkával-sajttal töltött csirkemell bármely étteremben helytállna.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.