Pulykahúsos receptek könnyű nyári borokhoz

Töltve, sütve, mártással

Készíts ízletes vacsorát pulykahúsból, és tedd fel az i-re a pontot egy pohár zamatos borral.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pulykahús finom ízét remekül kiemelheted, ha a megfelelő italt párosítod hozzá.Néha bizony jólesik elkölteni egy remek vacsorát, és mellé könnyű nyári bort kortyolgatni.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

A pulykához választhatsz bármilyen rozét, testesebb fehérbort, de akár nagyon könnyű vöröset is, hiszen már nem kötött a szabály, hogy fehér húshoz fehér bor dukál.

Citrommártásos pulykamell

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 citrom leve
  • olaj

A pulykamellet szeleteld fel, sózd be és hagyd állni. Az olajat hevítsd fel, a hússzeletek mindkét oldalát süsd át hirtelen, majd tedd félre.

A serpenyőben lévő olajra szórd rá a lisztet, keverd hozzá a tejfölt és a citromlevet, és hagyd kicsit összesűrűsödni. Végül tedd vissza a hússzeleteket, és néhány percig főzd őket együtt. Rizzsel tálald.

Májjal töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemáj
  • 4 szelet pulykamell
  • 3 szikkadt zsemle
  • 3 tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Két tojást főzz keményre. A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. A zsemléket áztasd vízbe, majd nyomkodd ki. A zsemlét a hagymával, a feldarabolt főtt tojásokkal és gombával, a nyers tojással és a ledarált csirkemájjal dolgozd össze. Ízesítsd ízlésed szerint sóval, borssal. A hússzeleteket picit klopfold ki, majd tegyél a közepükre egy-egy evőkanál tölteléket. Göngyöld fel a húsokat, és hústűvel rögzítsd őket. Egy tepsit olajozz ki, tedd bele a húsbatyukat, és előmelegített sütőben süsd pirosra őket.

Mézes sült pulykacomb

Hozzávalók:

  • 90 dkg pulykacomb
  • 4 paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl erőleves kockából
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál magos mustár
  • fél csokor friss majoránna
  • bors

A pulykacombokat sóval, borssal és a felaprított majoránnával dörzsöld be, és egy-két órára tedd hűtőbe. Egy tűzálló tálat olajjal kenj meg, tedd bele a húsokat, a tetejére kanalazz vajdarabkákat. Fedd le, és előmelegített sütőben süsd fél órát. Ekkor öntsd rá a levest, és még 30 percig süsd, de időnként fordíts rajta. A mézet a mustárral keverd össze, és a combok egyik felét kend meg vele. A cikkekre vágott paradicsomot rakd a húsok köré, tedd vissza a sütőbe, és hagyd, hogy rákaramellizálódjon a máz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Zöldborsós pulykaragu

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 50 dkg zöldborsó
  • 4 paradicsom
  • 3 zöldpaprika
  • 3 babérlevél
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • fél pohár tejföl
  • pirospaprika
  • bors

A pulykahúst kockára, a vöröshagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot pedig apró darabokra vágd fel. Pici olajon dinszteld meg a vöröshagymát, majd dobd rá a húst, és párold meg. Add hozzá a zöldségeket - a borsó kivételével -, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával és babérlevéllel. Ha már félig megpuhultak, szórd bele a borsót is, és főzd készre. Vedd ki a babérleveleket, és keverd hozzá a tejfölt. Rizzsel tálald.

Ezt is szeretjük