kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Pudingos-gyümölcsös párna

Pudingos-gyümölcsös párna
Gyors megoldás leveles tésztából

A fantasztikus pudingos-gyümölcsös párna kiváló desszert édességvágy csillapítására.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A ropogós pudingos-barackos párnának nagy előnye, hogy nem kell bajlódni a tészta elkészítésével. Ennek ellenére legalább olyan finom, mint ha a pékségből hoztad volna. Használhatsz  a töltelékhez barackkompótot vagy más gyümölcsöt. Kard Éva receptje mindig jó, ha kéznél van.

Pudingos-gyümölcsös párna

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 dl tej
  • 4 őszibarack
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • csipet őrölt fahéj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

Engedd fel a leveles tésztát, és lisztezett deszkán nyújtsd körülbelül egy centi vastagra. Vágd fel hat egyforma részre. Ezután a szélektől körülbelül egy centire, a kés hegyével vágd be félig a tésztát, majd a közepét villával szurkáld meg. Arra vigyázz, hogy ne vágd át teljesen! Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 200 fokon 10-15 perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra. Ezután vedd ki a sütőből, és hűtsd ki.

A töltelékhez a porcukrot keverd simára a tojássárgával, adj hozzá kevés tejet, végül pedig a pudingport is. A maradék tejet melegítsd forráspontig az egyik csomag vaníliás cukorral, és állandóan kevergetve csorgasd hozzá a pudingos elegyet. Addig főzd, amíg besűrűsödik. Közben a kevergetést ne hagyd abba. Majd a tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és dolgozd a még forró pudinghoz. Hűtsd ki teljesen, közben egyszer-kétszer keverd meg.

A barackok héját húzd le, és ízlés szerint darabold fel. Tedd egy serpenyőbe, add hozzá a barna cukrot és a vaníliás cukrot. Néha óvatosan megkeverve addig karamellizáld, azaz pirítsd, amíg a barack megpuhul, a cukros szirup pedig kissé besűrűsödik. Ha a gyümölcs túl sok levet enged, félpuhán szedd ki a szirupból, majd úgy sűrítsd be. Tálalás előtt a teljesen kihűlt pudingos krémet és a karamellizált őszibarackot kanalazd a leveles tésztára, és úgy kínáld.

Mennyei édességek leveles tésztából

A leveles tésztából nagyon gyorsan készíthetsz varázslatos desszerteket, ha vendégek érkeznek, vagy csak hirtelen finomságra kívántál. Remek recepteket mutatunk, kattints!

Még nincs hozzászólás

Eccles recept

Az apró töltött süti nem más, mint az angolok egyik kedvenc vajas tésztájú édessége, az Eccles.
Recept

Gyümölcsös krémes

Ez a pompás gyümölcsös krémes a franciák nagy kedvence. Kár lenne kihagyni.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.