Így készítik az olaszok a polentát

Köret és főétel is lehet

A polenta méltatlanul elfeledett köret, pedig végtelenül egyszerű elkészíteni és remekül variálható.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A polenta remek voltát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nemcsak köretként, hanem főételként is megállja a helyét, némi sajttal, pár zöldséggel feldobva kiváló ebéd lehet belőle. A puliszka olasz változatát nem csak főzik, hanem sütik is.

Készítéskor rengeteg mindent adhatsz hozzá, egy kis vaj is feldobja, de némi sajttal, vagy fokhagymával kiegészítve is remek.

Polenta

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 5 dl víz

Elkészítés ideje:

1 óra

Elkészítés menete:

Végy elő egy alkalmas lábast, forralj benne vizet, némi sóval kiegészítve. Amikor már szépen forr, öntsd bele a kukoricalisztet, folyamatos kevergetés mellett, amíg el nem kezd forrni. Ha ez megtörtént, vedd le a lángot a lábas alatt, fedd le és két-három percenként keverd meg a masszát. Körülbelül 20 percig kell főnie, ha kell még hozzá só, szórj bele, ha netán túl sűrű lenne, öntsd fel egy kis forró vízzel, esetleg tejjel, így még krémesebb lesz. Ha megfőtt, öntsd ki egy tálra, hagyd hogy kicsit megszikkadjon, majd vágj belőle kisebb szeleteket, kockákat, ne legyenek túl vastagok, és olajon süsd meg, amíg meg nem pirul.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezután tálalhatod a főétel mellé, vagy ráhalmozva némi zöldséget, pirított szalonnát egytálételként is fogyaszthatod.

Nyári saláták a polentához

Végre itt a nyár és vele együtt a temérdek friss, ízletes zöldség és gyümölcs, képgalériánkból megtudhatod, mit is kezdj velük

A legfinomabb zsírégető saláták

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük