Pogácsa receptek kezdőknek

Egyszerű és tökéletes

A pogácsa könnyen elkészíthető, így, ha kezdő háziasszony vagy, akkor sem kell kétségbeesned.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pogácsának számos változata létezik, de a következőkben olyan recepteket olvashatsz, melyek nagyon egyszerűen elkészíthetők. Egy a lényege mindegyiknek, hogy nehogy túlsüsd, mert akkor száraz és kemény lesz a tészta, és mehet a szemétbe.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki receptjeinket, és hívd meg barátaidat, hogy megtudd, melyik változat a legfinomabb.

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 teáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája

Az élesztőt langyos vízbe morzsold bele. A lisztet a puha vajjal, a tejföllel, az élesztővel, a sóval és a lereszelt sajttal gyúrd össze.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagra. Szaggasd ki, és a tetejét tojássárgájával kend meg. Ízlésed szerint a tetejére is tegyél reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál sütőpor

Az élesztőt langyos vízbe morzsold bele. A villával összetört túrót morzsold bele a lisztbe, majd a vajjal, az élesztővel, a sütőporral és ízlésed szerinti sóval gyúrd össze.

Fedd le fóliával, és éjszakára tedd hűtőbe, majd másnap lisztezett deszkán nyújtsd kétujjnyi vastagra. A tetejét kend meg tojássárgájával, majd előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt süsd készre.

Köménymagos pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • egy teáskanál köménymag
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg só

Szórd a lisztbe a sütőport, morzsold bele a vajat, majd a tojásokkal és a sóval gyúrd össze. Ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, majd pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A tetejét kend meg a felvert tojássárgájával, és szórd meg köménymaggal. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Paprikás-tejfölös pogácsa

Hozzávalók:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál pirospaprika

A lisztet a vajjal, a tejföllel, a pirospaprikával és némi sóval gyúrd össze. Éjszakára tedd hűtőbe, majd másnap ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki. Szaggasd ki, és kend meg tojással a tetejét. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük