kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Pogácsa receptek kezdőknek

Pogácsa receptek kezdőknek
Egyszerű és tökéletes

A pogácsa könnyen elkészíthető, így, ha kezdő háziasszony vagy, akkor sem kell kétségbeesned.

Forrás: Femina.hu
2010.05.28.

A pogácsának számos változata létezik, de a következőkben olyan recepteket olvashatsz, melyek nagyon egyszerűen elkészíthetők. Egy a lényege mindegyiknek, hogy nehogy túlsüsd, mert akkor száraz és kemény lesz a tészta, és mehet a szemétbe.

17 csodás desszert
17 csodás desszert
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA legfinomabb muffinokCsodaszép cupcake-variációkA tökéletes piskóta titkaMinden, ami a tökéletes sütihez kellCsodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihezÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomraA 7 legjobb édesség, ami alig hizlal17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Próbáld ki receptjeinket, és hívd meg barátaidat, hogy megtudd, melyik változat a legfinomabb.

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 teáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája

Az élesztőt langyos vízbe morzsold bele. A lisztet a puha vajjal, a tejföllel, az élesztővel, a sóval és a lereszelt sajttal gyúrd össze.

Szavazz!
Mi a legfontosabb?

Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagra. Szaggasd ki, és a tetejét tojássárgájával kend meg. Ízlésed szerint a tetejére is tegyél reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál sütőpor

Az élesztőt langyos vízbe morzsold bele. A villával összetört túrót morzsold bele a lisztbe, majd a vajjal, az élesztővel, a sütőporral és ízlésed szerinti sóval gyúrd össze.

Fedd le fóliával, és éjszakára tedd hűtőbe, majd másnap lisztezett deszkán nyújtsd kétujjnyi vastagra. A tetejét kend meg tojássárgájával, majd előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt süsd készre.

Köménymagos pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • egy teáskanál köménymag
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg só

Szórd a lisztbe a sütőport, morzsold bele a vajat, majd a tojásokkal és a sóval gyúrd össze. Ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, majd pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A tetejét kend meg a felvert tojássárgájával, és szórd meg köménymaggal. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.

Paprikás-tejfölös pogácsa

Hozzávalók:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál pirospaprika

A lisztet a vajjal, a tejföllel, a pirospaprikával és némi sóval gyúrd össze. Éjszakára tedd hűtőbe, majd másnap ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki. Szaggasd ki, és kend meg tojással a tetejét. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Még nincs hozzászólás

Így készül a tökéletes piskótatekercs

A piskóta nagy mumus a kezdő cukrászoknak, de a piskótatekercsre ez hatványozottan igaz. Elmondjuk, hogy tekerheted tökéletesre.
Recept

Almás pite receptek - Ellestük a nagyi titkait

Habár a mamád valószínűleg gyakorlott pitesütő, te is bátran próbálkozz meg vele, amihez most a nagyitól lestünk el trükköket.
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.