Házi pizzás csigák

Így marad puha másnap is

Ezekkel a pizzás csigákkal bárkit lenyűgözhetsz, hiszen a pékségben sem sütnek ilyen finomat.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lágy tészta, a sűrű, fűszeres paradicsomszósz és a sajt tökéletesen harmonizál egymással. A házi pizzás csigának nincs párja. Hossó Anita receptje jó, ha akkor is kéznél van, amikor vendégeket vársz.

Pizzás csigák

Hozzávalók 24 darabhoz

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl langyos víz
  • 8 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál cukor

Töltelék

  • 14 dkg paradicsompüré
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 bazsalikomlevél
  • 1 ág rozmaring
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy keverőtálba. Egy deciliter langyos vízben keverd el a cukrot, az élesztőt, majd öntsd a liszt közepébe készített mélyedésbe, és adj hozzá a szélekről még egy kevés lisztet. Takard le, és tíz percig keleszd. Utána 1 deciliter langyos vízben keverd el a sót és a két tojást, majd a vajjal együtt add a liszthez, és dolgozd hólyagosra a tésztát. Szükség esetén önts hozzá még további 0,5-1 deciliter langyos vizet. Egészen lágy állagú tésztát kell kapnod. Takard le, és 30 percig keleszd. Akkor jó, ha a duplájára nő.

Közben készítsd el a tölteléket! Add a paradicsompüréhez a zúzott fokhagymát, a felaprított vöröshagymát, melegítsd össze, sózd, borsozd, tégy bele pici cukrot. A rozmaringot és a bazsalikomot vágd apróra, és az oregánóval együtt add a püréhez, majd jól kevergesd meg. Vedd le a tűzről, öntsd hozzá az olívaolajat és a reszelt parmezánt. Bélelj ki sütőpapírral két nagyobb, kapcsos tortaformát.

Ha a tészta megkel, gyúrd át, és nyújtsd 40-szer 40 centiméteres lappá. A szélein 2-2 centimétert, a középen pedig 4 centimétert üresen hagyva kend rá a krémet. Ezt követően két oldalról elindulva, szorosan tekerd fel, végül középen szeld ketté. Így két rudat kapsz. Ezeket vágd 2,5-3 centiméter vastag darabokra. Az alsó részüket kicsit összenyomva rakd őket a tortaformákba, egymástól néhány centiméteres távolságra.

Kend körbe az oldalukat három evőkanál olajjal. Konyharuhával letakarva addig keleszd, amíg kitöltik a formát. Ekkor a tetejüket kend meg a maradék egy evőkanál olaj és a tojássárga keverékével. Végül szórd meg reszelt trappista sajttal.

Tedd  a formákat 220 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süsd. A sütőbe készíts forró vízzel teli edénykét, mert a tésztának nagyon jót tesz az így keletkező gőz. Ha túlságosan pirulna a teteje, akkor takard le alufóliával. A formákban kicsit hagyd hűlni, majd óvatosan vedd le a tortakarikát, és csigákra bontva kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük