kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

pizza kelesztés nélkül

Kelesztés nélküli pizzatészta
Ha nem akarsz órákat várni a vacsorára

Pizzát ennél, de nem szeretsz rendelni és várni sem? Itt a megoldás!

Forrás: Femina.hu
2012.08.21.

A kelesztés hosszadalmas és macerás is, most végre úgy készíthetsz pizzát, hogy nem kell várni, hogy vajon jó lesz-e a tészta, kellőképp megkel, vagy várat magára, ez pikpakk elkészül és biztosan finom lesz.

A pizzában a legjobb a feltétek variálhatósága, gyakorlatilag bármi mehet rá, amit szeretsz, elrontani képtelenség.

Pizza kelesztés nélkül

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • ecet

Elkészítés ideje:

25 perc

Elkészítés menete:

Kezdésnek melegítsd meg a tejet, hogy langyos legyen. Ha ezzel megvagy, add hozzá a vajat és addig kevergesd, amíg eggyé nem válnak, azaz a vaj bele nem olvad a tejbe. Ha megvagy ezzel, jöhet a liszt, keverd el benne, adj hozzá annyi sót, amihez kedved van, plusz adagold még bele a cukrot és egy pár csepp ecetet is. Addig gyurmázd a tésztát, amíg nem tapad és összeáll egy gombóccá.

Betöltés...
Végy elő egy tepsit, ágyazz meg benne sütőpapírral, majd szépen, egyenletesen oszlasd el benne a már kész masszát. Feltétként dobálj rá mindent, amihez épp kedved van, vagy épp a hűtőben szembejön, reszelj a tetejére sok sajtot és 200 fokon süsd tíz percig, ezután már fogyaszthatod is.

Olasz ételt minden napra!

Az olasz konyha mindenki nagy kedvence, ha szeretnél néhány ötletet, nézz be képgalériánkba!

Isteni tészták minden napra
Isteni tészták minden napra
A legfinomabb olasz ételek receptjei7 finom tésztaételA legfinomabb zsírégető salátákMilyen ételhez milyen bor illik?A tökéletes házi gyros receptjeFrissítő-hűsítő levesek14 csodás étel krumplival13 tésztafőzési fortélyA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos étel

2 hozzászólás
Olga5263       2014-01-12 18:05
3.
Próbáltam, vajas a tésztája, nekünk nem vált be igazán. Amúgy finom, csak a tésztája nehéz, mármint a mi gyomrumnak. Tésztája puha ha esetleg több percre benn hagyod akkor jó ropogós az alja és a széle. De én inkább nem csinálok mégegyszer ilyen tész... tovább »
válasz a 2. kommentre (patricia950 - 01-30)
patricia950       2013-01-30 10:25
2.
Próbálta már valaki? hogy mennyire puha,vagy milyen?:))
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.