kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 eredeti olasz pizza házilag

4 eredeti olasz pizza házilag
Nem kell hozzá kemence

Bár kisebb konyhai káosszal jár, megéri otthon készíteni a pizzát, hiszen azt teszel rá, amihez éppen kedved van. Íme 4 ellenállhatatlan ötlet.

Szerző: Kári Diána
Forrás: Femina.hu

Egyszerű pizzatészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 100 ml tej
  • 100 ml víz
  • 2-3 kockacukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só

Langyosítsd meg a tejet, add hozzá a cukrot. Morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A lisztet tedd egy nagy keverőtálba, és készíts a közepére egy nagy mélyedést. A mélyedésbe öntsd bele az élesztős tejet, a széléről keverj hozzá egy kevés lisztet, majd takard be a maradék liszttel, és keleszd meg. Amint a tészta a kétszeresére nőtt, add hozzá a sót, az olajat és a vizet, és alaposan dolgozd össze. Meleg helyen tartva további 50-60 percig keleszd. Az elkészült tésztát szedd cipókra, majd nyújtsd formára.

Házi paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 800 grammos konzervparadicsom
  • oregano
  • fokhagyma

A hagymát kockázd fel, és párold üvegesre az olívaolajon. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a konzervparadicsomot, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot. Másfél óra alatt sűrítsd be. Ízesítsd egy kevés cukorral és balzsamecettel. Ha forrón üvegbe teszed, akkor hűvös helyen akár 6 hónapig is eláll.

Pármai pizza

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehérbab
  • 10 dkg pármai sonka
  • 5 dkg gomba
  • 5 dkg paradicsom
  • paradicsomszósz
  • oregano
  • 10 dkg reszelt parmezán

Az előző este beáztatott fehérbabot füstölt lében főzd meg. A szószt terítsd a tésztára. A babot, a metéltre vágott pármai sonkát, a szeletelt gombát és a karikára vágott paradicsomot tedd rá. Oreganóval ízesítsd, szórd meg a reszelt parmezán sajttal, és sütőben süsd meg.

Tejfölös-szalonnás pizza

Hozzávalók:

  • 2 dl tejföl
  • 8 szelet bacon
  • 2 hagyma
  • 2 szelet sonka
  • mozzarella

A tejfölt kicsit sózd meg, majd a kinyújtott, kerekre formázott tésztát kend meg vele. A bacont és a sonkát aprítsd fel, a hagymát karikázd vagy kockázd fel. Mindet szórd a pizzára, majd fektess az egészre mozzarella szeleteket. Előmelegített, közepesen forró sütőben süsd 15 percig.

Nápolyi pizza

Hozzávalók:

  • 20 dkg szardellafilé
  • 2 paradicsom
  • paradicsomszósz
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg mozzarella
  • oregano
  • bazsalikom
  • 1 dl olívaolaj

A feldarabolt szardellafilét, a karikákra vágott paradicsomot, a reszelt parmezánt és mozzarella sajtot oszd el a pizzán. Fűszerezd oreganóval, bazsalikommal, majd öntözd meg az olívaolajjal. Középmeleg sütőben, 250 fokon 20 percig süsd, majd melegen vagy langyosan tálald.

Pizza grillezett zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 cukkíni
  • 1 hagyma
  • 2 paradicsom
  • mozarella
  • olívaolaj
  • oregano
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • paradicsomszósz

Alaposan mosd meg a zöldségeket. A hagymát, a cukkínit és a padlizsánt kockázd fel. A padlizsánt nem kell kimagozni, a cukkínit viszont érdemes. Sózd meg őket. Hevíts fel egy kevés olajat, és enyhén grillezd meg a zöldségeket. A paradicsomot is szeleteld fel. A kinyújtott tésztát kend meg a paradicsomszósszal, halmozd rá a zöldségeket, szórd meg a morzsolt fűszerekkel, tedd rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd 10 percig.

Pizzafeltétek Giannitól

A pizza sikere nemcsak a vékony, ropogós tésztán múlik, hanem azon is, hogy mit kensz rá. Gianni elárulja kedvenc feltétei titkát, és azt hogyan lesz autentikus az olaszok nemzeti eledele.

Még nincs hozzászólás

Pizza muffinsütőben

Ha egy kicsit újítanál a pizzán, így csináld. Bármit tehetsz bele, a pizza muffinsütőben nagyon különleges.
Recept

Pizzás batyu

A pizzás batyunál jobb reggelit vagy vacsorát nehéz kívánni. A család minden tagja imádni fogja.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.