kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 eredeti olasz pizza házilag

4 eredeti olasz pizza házilag
Nem kell hozzá kemence

Bár kisebb konyhai káosszal jár, megéri otthon készíteni a pizzát, hiszen azt teszel rá, amihez éppen kedved van. Íme 4 ellenállhatatlan ötlet.

Szerző: Kári Diána
Forrás: Femina.hu
2008.06.15.

Egyszerű pizzatészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 100 ml tej
  • 100 ml víz
  • 2-3 kockacukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só

Langyosítsd meg a tejet, add hozzá a cukrot. Morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A lisztet tedd egy nagy keverőtálba, és készíts a közepére egy nagy mélyedést. A mélyedésbe öntsd bele az élesztős tejet, a széléről keverj hozzá egy kevés lisztet, majd takard be a maradék liszttel, és keleszd meg. Amint a tészta a kétszeresére nőtt, add hozzá a sót, az olajat és a vizet, és alaposan dolgozd össze. Meleg helyen tartva további 50-60 percig keleszd. Az elkészült tésztát szedd cipókra, majd nyújtsd formára.

Házi paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 800 grammos konzervparadicsom
  • oregano
  • fokhagyma

A hagymát kockázd fel, és párold üvegesre az olívaolajon. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a konzervparadicsomot, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot. Másfél óra alatt sűrítsd be. Ízesítsd egy kevés cukorral és balzsamecettel. Ha forrón üvegbe teszed, akkor hűvös helyen akár 6 hónapig is eláll.

Pármai pizza

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehérbab
  • 10 dkg pármai sonka
  • 5 dkg gomba
  • 5 dkg paradicsom
  • paradicsomszósz
  • oregano
  • 10 dkg reszelt parmezán

Az előző este beáztatott fehérbabot füstölt lében főzd meg. A szószt terítsd a tésztára. A babot, a metéltre vágott pármai sonkát, a szeletelt gombát és a karikára vágott paradicsomot tedd rá. Oreganóval ízesítsd, szórd meg a reszelt parmezán sajttal, és sütőben süsd meg.

Tejfölös-szalonnás pizza

Hozzávalók:

  • 2 dl tejföl
  • 8 szelet bacon
  • 2 hagyma
  • 2 szelet sonka
  • mozzarella

A tejfölt kicsit sózd meg, majd a kinyújtott, kerekre formázott tésztát kend meg vele. A bacont és a sonkát aprítsd fel, a hagymát karikázd vagy kockázd fel. Mindet szórd a pizzára, majd fektess az egészre mozzarella szeleteket. Előmelegített, közepesen forró sütőben süsd 15 percig.

Nápolyi pizza

Hozzávalók:

  • 20 dkg szardellafilé
  • 2 paradicsom
  • paradicsomszósz
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg mozzarella
  • oregano
  • bazsalikom
  • 1 dl olívaolaj

A feldarabolt szardellafilét, a karikákra vágott paradicsomot, a reszelt parmezánt és mozzarella sajtot oszd el a pizzán. Fűszerezd oreganóval, bazsalikommal, majd öntözd meg az olívaolajjal. Középmeleg sütőben, 250 fokon 20 percig süsd, majd melegen vagy langyosan tálald.

Pizza grillezett zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 cukkíni
  • 1 hagyma
  • 2 paradicsom
  • mozarella
  • olívaolaj
  • oregano
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • paradicsomszósz

Alaposan mosd meg a zöldségeket. A hagymát, a cukkínit és a padlizsánt kockázd fel. A padlizsánt nem kell kimagozni, a cukkínit viszont érdemes. Sózd meg őket. Hevíts fel egy kevés olajat, és enyhén grillezd meg a zöldségeket. A paradicsomot is szeleteld fel. A kinyújtott tésztát kend meg a paradicsomszósszal, halmozd rá a zöldségeket, szórd meg a morzsolt fűszerekkel, tedd rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd 10 percig.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.