Így készül a legfinomabb petrezselymes újkrumpli

25 perces recept

A tavasz verhetetlen körete a petrezselymes újkrumpli. Egészben vagy kisebb darabokban is isteni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha eddig nem sikerült úgy a petrezselymes újkrumpli, ahogy szeretted volna, feltétlenül próbáld ki ezt a változatot. A krumplit nem kell hámozni, főzni, mert akkor az íze nem lesz olyan intenzív. Az egészséges köret szinte bármilyen hús mellé illik. Tejföllel leöntve, szalonnával összekeverve pedig önmagában is kiváló fogás.

Petrezselymes újkrumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg újkrumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplit mosd meg, majd a vékony héjat kapargasd meg egy késsel, vagy egy tiszta szivacs dörzsi részével. A nagyobb darabokat vágd félbe vagy négyzetekre, a kisebbeket hagyhatod egyben is. A lényeg, hogy nagyjából ugyanakkorák legyenek.

Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, dobd bele a megmosott, apróra vágott petrezselymet, és egy perc múlva tedd hozzá a krumplit. Kevergetve párold, majd sózd meg. Önts hozzá kevés vizet, és fedd le. Ha elpárolog alóla a folyadék, pótold. Körülbelül 15 perc alatt a krumpli megpuhul. A végén akár magasabb lángon kicsit piríthatod is. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük