Parmezános csirkemell krumpliágyon sütve - Ha nincs kedved sokat főzni

Íme, egy igazán idő- és energiatakarékos recept. Amíg a hús sül, te mással is foglalkozhatsz.

Parmezános csirkemell krumpliágyon sütve - Ha nincs kedved sokat főzni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajt mindig tökéletes kiegészítője a kicsit száraz csirkemellnek. Ezzel a fogással nem lehet mellélőni, és külön jó benne, hogy a köretet is bepakolhatod a hús alá. Még kezdő konyhatündérek is bárkit elkápráztathatnak ezzel a könnyű, ízletes étellel.

Parmezános csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csirkemellfilé
  • 50 dkg krumpli
  • 10-15 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, majd pucold meg, és vágd karikákra. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, és rakd bele a krumpliszeleteket. A csirkemellet is mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Szeleteld fel, sózd, borsozd ízlés szerint, és pakold a krumplira. Kend meg a felolvasztott vajban elkevert reszelt fokhagymával. 

Szórd a hús tetejére a reszelt parmezánt, de akár más sajttal is vegyítheted. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Akkor az igazi, ha a hús puha, a sajtréteg pedig ropogós. Ha túl gyorsan pirulna a teteje, fedd le fóliával. Aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük